“Heritage of US” „ H.E.R.O.S.” „Mūsu mantojums”;2018-1-TR01-KA229-059927_5 (Dita Grigore, projekta koordinatore skolā)

Gulbenes novada vidusskola kopš 2018.gada realizē skolu apmaiņas partnerību „Mūsu mantojums”.

No 7.jūnija līdz 11.jūnijam notiek virtuālā mobilitāte no Bielsk Polijā, kuru organizē Szkola Podstawowa nr3 z Nauka Jezyka Bialouskiego im. Jaroslawa Kostycewicza. No mūsu skolas piedalās 12 skolēni un 9 skolotāji, kuri katru dienu no plkst.10.00 – 16.00 darbojas radošajās darbnīcās. Dalībnieki  iepazīstas ar Polijas kultūru un tradīcijām, partnervalstu svinamām dienām, reliģiju dažādību. Projekta valstu ( Turcijas, Latvijas, Portugāles, Bulgārijas, Polijas)  skolas prezentē savas tradīcijas.

Varam teikt, ka aizraujoša ir Polijas tradīciju spilgtā un krāsainā rakstu pasaule, zīmju nozīme, aktīvais pielietojums. Savukārt mums gūta pieredze, prezentējot savas valsts svētkus. Skolas komanda stāstīja īpaši par Vasaras saulgriežiem – Līgo svētkiem.

          Skolēni apgūst teorētiskas zināšanas, tad tās pielieto, veidojot maskas, dekorācijas, puzurus, krāsojot olu dekorācijas, apgleznojot maisiņus un audumu. Skolēni pilnveido zināšanas un prasmes angļu valodā, dažādu tiešsaistes rīku izmantošanā. Nedēļas noslēgumā skolēni saņem sertifikātu par dalību Erasmus+ skolu apmaiņas partnerībā.

Dalīties