Erasmus+ SAVE

  Save The Earth, We Have Nowhere Else To Go”

Projekta līguma numurs    2018-1-LV01-KA229-046958_1

Projekta realizācijas laiks  –  1.09.2018.- 31.08.2021.

Projekta mērķis –

  • veicināt izpratni par globālu vides problēmu risināšanu sabiedrībā, radīt praktiskus rsinājumus kā sadarboties ar citām organizācijām globālu vides problēmu apzināšanā;
  • radīt izpratni līdzdarboties vides akcijās.

Projekta koordinators  –  Gulbenes novada vidusskola

Projekta partneri –

  •  Gaziantep Anadolu Lisesi  Turcija
  • BudapestiGepeszeti SZC Oveges Jozsef Szakgimnaziuma es Szakkozepiskolaja Ungārija
  • Scoala Gimnaziala Decebal Craiova (Craiova) Rumānija
  • I.I.S.S. CANUDO  pilsēta GIOIA DEL COLLE PIETRINA Itālija
  • Gaziantep Vehbi Dincereler Fen Lisesi  Turcija

Starptautiskās aktivitātes

  • 2021. (marts – maijs) Gaziantepa /Turcija/

Projekta apraksts – Saglabāt Zemi, mums cita ceļa nav – tā domā un dara Gulbenes 2.vidusskolas kolektīvs. Divus gadus skola realizē Erasmus+ projektu par vides saudzēšanu kā koordinatori kopā ar skolām no Ungārijas, Turcijas, Rumānijas, Itālijas. Esam vienojušies par kopīgām diskusijām un darbiem vides problēmu risināšanā. Katrā valstī tiek stādīti 12 koki, lai pievērstu sabiedrības uzmanību, cik svarīgi ir saglabāt dabas resursus. Vides aktivitātes visās partnervalstīs. Vienojošā aktivitāte – 12 koku stādīšana un sekošana to augšanas gaitai, saulespuķu audzēšana, globālu vides problēmu apspriešana un risinājumu meklēšana, vides modeļu un spēļu veidošana no otrreizējiem materiāliem. Pētniecisko darbu veidošana, lai noskaidrotu vides problēmas partnerības valstīs. Vides aktivitāšu praktiskais risinājums globālo klimata pārmaiņu izpratnes veicināšanai. Saturs – vecāku vadītas nodarbības – Andis Caunītis kopā ar dēlu (koka bioloģiskā vērtība), Daumants un Guna Dreiškeni (Šķiro viegli! valsts aktivitātes gaita ģimenē) protams, čempiona medaļas un sasniegumi, Vilnis Meisītis- meža plānošana. Unikāla astaucība no vecāku puses sagatavot nodarbības angļu valodā un kopā ar citiem skolēniem, skolotājiem tās novadīt.

Projekts paredzēts 15 -17 gadus veciem skolēniem un skolotājiem. Vides aktivitātes, iesaistot vecākus, vietējo sabiedrību, nevalstiskās organizācijas un citas skolas. Vienojošā ideja – 12 koku stādīšana ikvienā partnerpilsētā (Gulbenē 2019.gada aprīlī), pievēršot sabiedrības uzmanību vides problēmām un saudzēšanai. 2.vidusskola dalīsies pieredzē par vides aktivitātēm skolā jau pirmajā partneru tikšanās reizē – akcija “Sauli mūsu pilsētā!”, makulatūras vākšana, putnu būru gatavošana un izlikšana, ZPD izstrāde par Zero Waste, lietoto materiālu izmantošana jaunu priekšmetu radīšanā utt. Skolēnu un skolotāju komanads veiks diskusijas par globāliem vides jautājumiem, tās apspriežot starp valstīm un uzzinot ar kādām problēmām mēs saskaramies / aptaujas, PP prezentācijas, video materiāli, ziņojumi/. Sākuma etapā skolēni visās skolās izstrādā un zīmē logo, lai izvēlētos visas partnerības vienojošo simbolu.

Projekta gaitā skolēni un skolotāji pilnveido komunikācijas prasmi, mūsdienu tehnoloģiju motivētu  izmantošanu – sociālo mediju vietnes / facebook, e-twinning, Twinspace, interneta lapa, tiešsaistes rīki, Erasmus+ projektu rezultātu platforma utt./, angļu valodas praktisko pielietojumu.

Skolotāju komanda: Marta Katrīna Anže, Ilze Ilgsaliete, Dace Virziņa, Rūta Enika, Evita Zālīte, Daiga Bleikša, Arnita Zipova, Raisa Raga, Guntis Princovs, Tatjana Pētersone, Nataļja Baltace

Projekta koordinatora kontaktinformācija –  Dita Grigore  ,  ditag@inbox.lv

Saite uz iepriekšējo darbības laiku: https://www.gulbene2vsk.lv/project/saglabat-zemi-mums-cita-cela-nav/  

Dalīties