Ekonomikas stunda personīgās izaugsmes nedēļā : FINANŠU LĪDZEKĻU PĀRVALDĪBA (ekonomikas skolotāja un PKK Raisa Raga)

Visi it kā zina, kas ir nauda. Ikdienā to  lietojam, iegādājamies dažādas preces un pakalpojumus. Gandrīz visi cilvēki pēc tās tiecas, bet naudu grūti pārvaldīt (bieži vien cilvēki nezina, kur nauda paliek).

Tāpēc  vidusskolēniem notika ekonomikas nodarbība kopā ar uzņēmēju Lāsmu un Sanitu. Nodarbībā ”Finanšu līdzekļu pārvaldība” risinājās  saruna par labklājību, ienākumu radīšanu, ieradumiem un ieguldījumiem. Vērtīga atziņa – labklājības formula: pelni vairāk, kā tērē, un atlikušo ieguldi aktīvos, kas  veido pasīvos ienākumus.

 Kur atrast naudu uzkrājumiem un investīcijām? Lektori norādīja uz skolēnu iespējām, lai nopelnītu naudu jau tagad: palīdzēt citiem skolēniem ar skolas darbiem, mūzikas instrumentu spēlēšana,  bērnu pieskatīšana, fiziskais darbs, pasākumu organizēšana, zālāju pļaušana, tīrīšana, var veidot arī  savu mazo biznesu. Lieliski var izmantot savas datorprasmes, angļu valodas zināšanas…

Tika uzsvērts, ka labklājība neatnāk nakts laikā, ir jāveido savi ieradumi. Tādi ieradumi kā budžeta veidošana un sekošana līdzi, divu kontu atvēršana (viens konts, kuru izmanto izdevumiem, otrs, ko izmanto uzkrājumiem) un citi veidos tavu labklājību. Skolēni tika iepazīstināti ar sistēmām, kas palīdz sekot līdzi izdevumiem. Finanšu pratība, ieradumi, kas iegūti skolās laikā, palīdzēs attīstīt spējas un līdz  ar to veidot veiksmīgu karjeru.

Paldies Lāsmai un Sanitai par nodarbību!

10.03.2021.    

Dalīties