Personīgās izaugsmes nedēļa 11.l klasē (Rebeka Viktorija Ķilupe, 11.l klases skolniece)

 No 8.-12. martam Gulbenes novada vidusskolā norisinājās alternatīvā nedēļa – Personīgās izaugsmes nedēļa. Tās ietvaros tika dota iespēja ikvienam skolēnam 5.-12.klašu posmā sevi pilnveidot un izzināt, veicot dažādus uzdevumus. Katru dienu tēmas un darāmie uzdevumi atšķīrās, tika doti vairāki uzdevumi, no kuriem katrs pēc saviem ieskatiem un vajadzībām varēja izvēlēties sev tīkamo.

 11.l klases skolēni ar šiem uzdevumiem tika galā ļoti veiksmīgi un atbildīgi. Darbu darīšana veicināja slinkuma pārvarēšanu un stiprināja mērķtiecību. Šīs nedēļas laikā skolēni pavadīja daudz laika ārā, piedalījās vairākās noderīgās lekcijās un attīstīja savu radošumu. Brīžiem skolēniem radīja grūtības atrast motivāciju, lai veiktu darbus, bet tad, lasot enerģiskās ziņas no skolotājiem un klasesbiedriem, motivācija atgriezās ātri. Bija dienas, kad neviens no piedāvātajiem uzdevumiem negāja pie sirds, tādēļ skolēni atrada savu alternatīvu un veica darbus, kas viņiem pašiem sagādā prieku vai izvēlējās kaut ko no 7.-9.klašu piedāvājuma. Lielākā daļa 11.l klases skolēnu atzina, ka šīs nedēļas laikā attīstīja kādu jaunu prasmi sevī un guva iedvesmu pilnveidoties  arī turpmāk, to  labi atspoguļoja daudzās pārdomātās un baudāmās prezentācijas, ko varēja vērot un pārdomāt piektdien klases stundā.

             Šī nedēļa bija īpaši vērtīga arī skolēniem ar nepietiekamiem vērtējumiem, tika dota iespēja šos nepietiekamos vērtējumus uzlabot, lai pavasara brīvlaikā varētu doties bez raizēm par nepadarītiem darbiem. 11.l klases skolēni šo piedāvājumu izmantoja ļoti labprāt,  šīs nedēļas laikā uzlabojt   vērtējumus , bet atsevišķi jaunieši paspēja arī baudīt kaut ko no tā, kas tika piedāvāts personīgās izaugsmes dienās.

 Mēs,11.l klases skolēni, esam ļoti pateicīgi skolotājiem par veltīto laiku un pretimnākšanu šajā nedēļā, lai kopīgiem spēkiem iegūtu vēlamos mācību rezultātus un pilnveidotu sevi. Tāpat esam pateicīgi skolas vadībai par šādu alternatīvo nedēļu, uzskatām, ka tā  bija vērtīga mums ikvienam un vēlamies iedrošināt skolas vadību šādas nedēļas rīkot biežāk.

Dalīties