Gulbenes novada vidusskolas 5. u klases „Labais darbs savai veselībai” (secinājumus apkopoja un ar savējo apņēmību lepojas klases audzinātāja Iluta Podziņa

5.u klases skolēni piedāvāja vairākas idejas, kā realizēt šo LOK programmas „Sporto visa klase” uzdevumu.

Balsojuma rezultātā uzvarēja priekšlikums aizvadīt vienu sestdienu pilnībā bez dažādu ekrānu lietošanas. Nē, telefoniem! Nē, datoriem! Nē, televizoriem! Citiem šis uzdevums šķita viegls, bet daļai – neiespējamā misija.

Labais darbs savai veselībai jeb 5.u akcija „Diena bez ekrāniem” notika 17. aprīlī.

Mūsu secinājumi

Bija grūti izturēt, bet interesanti. Es dažas reizes paskatījos telefonā, lai atbildētu uz apsveikumiem. Es izturēju, un man ļoti patika, bet negribētu tādu vēl vienu dienu. (Kristers)

Man patika bez telefona. Man telefonu noņēma vecāki. Bija ko darīt ārā saulītē. (Artūrs)

Diena bez viedierīcēm ir ļoti interesanta, darbīga un relaksējoša. Pēc darba dienām, manuprāt, katras brīvdienas bez viedierīcēm ir liela atslodze nogurušajam prātam. (Markuss)

Tas viss bija ļoti viegli, jo ikdienā es nepavadu daudz laika  mobilajās ierīcēs. (Valters L.)

Es dienā bez ekrāniem braucu uz laukiem. Tur es braucu ar riteni, vēlāk apkopu kapus. Paveidoju arī no plastilīna. Diena bez ekrāniem bija interesanta un jautra. (Evelīna)

Es visu dienu nenoturējos.  Noskatījos īsu filmu un pusstundu paspēlēju datorspēles. Es arī izgāju ārā un iestādīju gurķus. (Mārtiņš)

Bija grūti, jo esmu pieradis pavadīt daudz laika ar ekrāniem. Izmantoju telefonu, lai piezvanītu draugiem. Tomēr neizturēju līdz galam. (Rainers)

Diena bija viegla. Es aizgāju uz stadionu un visu dienu pavadīju ārā svaigā gaisā. (Ralfs)

Ja mamma neatņemtu telefonu un neaizliegtu tuvoties datoram, pati nevarētu noturēties. Pateicoties tam, ka mamma visu dienu cītīgi nodarbināja, sapratu, ka tomēr var pavadīt dienu arī bez ekrāniem. (Viola D.)

Mana diena bez telefona un pārējiem ekrāniem bija jautra. Es pamodos ap 11.16, tad gājām ārā cept desiņas, šūpoties, braukāt ar riteņiem un divas stundas spēlējām futbolu. Beigās biju piekusis. (Emīls)

Kopumā bija viegli, jo bija silta diena un tāpat iekšā sēdēt negribējās. Es braucu uz laukiem, kur nedaudz ravēju, lasīju zarus, darīju vēl šo to, līdz pagāja visa diena. Ārā biju vēl pēc deviņiem. Ja šī izaicinājuma diena būtu auksta ziemas diena, tad gan būtu grūti, jo būtu garlaicīgi. (Elza)

Man šī diena likās ļoti grūta, jo nav pierasts nelietot ekrānu ierīces. (Gustavs)

Dalīties