The Duke of Edinburgh’s International Award Latvija Gulbenes novada vidusskolas jauniešu paveiktais (Award vadītāja Arta Katane)

Pirms pastāstu par mūsu aktivitātēm, uzziņai šāda informācija: programmu Award, kura paredzēta ikvienam jaunietim vecumā no 14 līdz 24 gadiem, veido četras pamatjomas: brīvprātīgais darbs, fiziskā sagatavotība, jaunas prasmes un piedzīvojumu ceļojums. Jomu izpildes laiks atkarīgs no tā, kura līmeņa – bronzas, sudraba vai zelta – apbalvojumu jaunietis vēlas saņemt par ieguldītajām pūlēm paša labā.

Gulbenes novada vidusskolas Award vienība ir sagaidījusi sudraba līmeņa apbalvojumus. Šis posms bija citādāks…., stāvoklis pasaulē ietekmēja arī avardiešus. Jaunieši bija  radoši un, nedaudz mainot uzdevumus mērķu sasniegšanai, veiksmīgi īstenoja iecerēto.  

Laurai, Agnesei, Linardam, Keitai, Agatei un Vanesai vienojošais Sudraba līmenī bija trīs dienu piedzīvojuma ceļojums – Pededzes upes izzināšana. Šis piedzīvojums ir spilgtākais notikums, un par to jauniešiem ir daudz ko stāstīt.

Fiziskajā jomā jaunieši sevi izaicināja dažādos veidos – garas pastaigas, braukšana ar velosipēdu, garu distanču skriešana,  vispārējā fiziskajā sagatavotībā, individuālo sporta prasmju pilnveidošana komandas sastāvā.

Prasmju jomā paveiktais: tika pilnveidotas kulinārijas, klavierspēles, fotografēšanas, kaligrāfijas, elektronisko sistēmu izveidošanas prasmes.

Brīvprātīgā darba joma šajā situācijā šķita vissarežģītāk īstenojama, bet tā tikai bija sākotnēji. Risinājumi ierobežojumu laikā tika atrasti, veicot brīvprātīgo darbu teritoriju uzkopšanā, esot palīgiem ikdienās darbos gados veciem cilvēkiem.

Jaunieši veiksmīgi sasniedza savus izvirzītos mērķus un saņēma apbalvojumu. Bet tie jau nav vienīgie jaunieši Gulbenes novada vidusskolā, kuri iesaistījušies The Duke of Edinburgh’s International Award Latvija kustībā.

Šobrīd zelta līmeni jau uzsākuši divi jaunieši un lēnām bronzas līmeņa uzdevumus mērķu sasniegšanā veic seši Gulbenes novada  vidusskolas audzēkņi, un trīs īsteno uzdevumus sudraba līmenī.

Award kustība neapsīkst arī vasarā – tas būs laiks īstenot piedzīvojuma ceļojumus gan bronzas, gan sudraba līmenim, izpildot programmas nosacījumus.

Ja Tev ir interese, sazinies ar Award vadītāju Artu Katani!

Dalīties