Likteņdārzs – vieta, kur satiekas tagadne, pagātne un nākotne

Sākoties jaunajam mācību gadam, atgriešanās skolā pēc tik ilgas mācīšanās mājās ikvienam liek justies mazliet neierasti. Jāsatiek klasesbiedri un skolotāji klātienē, nevis datora ekrānā, bet, ja tā nebūtu noticis, mēs nevarētu kopā doties izbraucienos un ekskursijās.

28.septembrī mēs, nu jau 12. l klases skolēni, projekta “Latvijas skolas soma” ietvaros devāmies uz Likteņdārzu. Protams, daudzi teiks, kāpēc gan uz turieni būtu jābrauc? Bet ne brīdi nenožēlojam, ka devāmies tieši tur. Likteņdārzs nav tikai skaista vieta, kur aizbraukt, lai klausītos gidu un uzņemtu bildes. Tā ir arī vieta, kur veltīt laiku sev un savām domām, vieta cilvēku atmiņām, emocijām un vērtībām. Vieta, kas saistīta ar mūsu tautas likteņiem, kur satiekas tagadne, pagātne, nākotne. Ikviens, kurš tur ir bijis, no dzirdētā atceras to, kas viņam ir svarīgs. Arī Likteņdārzs atcerēsies ikvienu atsaucīgo apmeklētāju, kurš iestādīs kociņu vai atstās kādu akmeni, vai savu vai tuvinieka vārdu uz bruģakmeņa.

Ir patīkami apzināties, ka cilvēkiem rūp kultūras attīstība, ka tiek ieguldīts milzīgs darbs, lai Latvijā būtu šādi apskates objekti, kurus var ne tikai apskatīt, bet arī piedalīties to veidošanā.

A.Biseniece,

12.l klases skolniece


28.septembrī Gulbenes novada vidusskolas 12.l klases skolēni kopā ar audzinātāju Dairu projekta “Latvijas skolas soma” ietvaros devās uz Likteņdārzu – vietu, kur satiekas tagadne, pagātne un nākotne. Pirms brauciena skolēni vēstures stundā iepazinās un guva priekšstatu par šo apskates objektu. Pēc Likteņdārza apmeklējuma jaunieši latviešu valodā rakstīja esejas rindkopu: Likteņdārzs – viena no kultūras vērtībām.

Dažas no skolēnu domām:

“Likteņdārzs – viena no kultūras vērtībām. Tā nav tikai skaista vieta, ko apskatīt, bet gan piemiņa, cilvēku personību un emociju stāsts. Katrs no mums no turienes aizbrauca ar savām pārdomām, atcerējās stāstīto un redzēto, kas nozīmīgs viņam, kas veido mūsu katra personību.”

“Protams, daudzi teiks, kāpēc gan uz turieni būtu jābrauc? Bet ne brīdi nenožēlojam, ka devāmies tieši tur. Likteņdārzs nav tikai skaista vieta, kur aizbraukt, lai klausītos gidu un uzņemtu bildes. Tā ir arī vieta, kur veltīt laiku sev un savām domām, vieta cilvēku atmiņām, emocijām un vērtībām. Vieta, kas saistīta ar mūsu tautas likteņiem.”

12.l klases skolniece Amanda saka: “Ir patīkami apzināties, ka cilvēkiem rūp kultūras attīstība, ka tiek ieguldīts milzīgs darbs, lai Latvijā būtu šādi apskates objekti, kurus var ne tikai apskatīt, bet arī piedalīties to veidošanā.”

Dalīties