Smilšu kino nodarbība pirmo klašu skolēniem

Pirmā mācību semestra izskaņā un Ziemassvētku noskaņās visas sešas Gulbenes novada vidusskolas  pirmās klases, pateicoties programmai “Latvijas skolas soma”,  iepazinās ar smilšu kino un paši krāsoja savas smilšu aplikācijas.

Kā pirmais pārsteigums bija smilšu kino sveiciens mums – veltīts īpaši mūsu skolai. Vēlāk bērni vēroja video un klausījās par to, kas tad tieši ir smilšu kino, kā tas radies, kā top šīs filmas, kādi materiāli un resursi tam ir nepieciešami. Vēroja dažādus piemērus.

Radošajā daļā katrs skolēns saņēma divas smilšu aplikācijas un krāsainās smiltis, ar ko darboties. Jā, šeit paldies arī organizatoriem, kuri īpaši mums pirms Ziemassvētkiem piešķīra tematiskās svētku smilšu aplikācijas, kas sākotnēji nebija paredzēts. Pats darbošanās process bija aizraujošs pilnīgi visiem bērniem! Ikkatrs guva gandarījumu par savu veikto darbu. Interesanti bija vērot bērnu emocijas, kā viņiem tās mainījās ik pēc mirkļa – tieši tāpat kā mainījās viņu radošie darbi. Procesam nopietnību un apdomu piešķīra tas, ka savs darbs bija jāplāno, jo nebija iespējas kaut ko izdzēst un sākt no gala. Tas bija prāta, vēlmju un praktiskas darbošanās treniņš.  

Es, kā skolotāja, pat teiktu, ka šis process bija savā ziņā meditatīvs, jo katrs darbojās par sevi, bija savā darbā, noteikti paralēli citas domas nedomāja.

Annija Ceriņa

1.l klases audzinātāja

Dalīties