Sarmīte Gobiņa – Gada sporta skolotāja

Reiz…Tā varētu iesākties mūsu stāsts.

Reiz, tālā pagātnē, skolniece Sarmīte mācījās Salaspils 1.vidusskolā. Viņai ļoti patika sports, un meitene vēlējās līdzināties savai sporta skolotājai.

Reiz, tālā pagātnē, Sarmīte Gulbenē sāka strādāt par sporta skolotāju. Strādāja ar prieku, strādāja ar degsmi….

Reiz…

No tā REIZ ir pagājuši vairāki gadi. Un ir vienalga, kas mūsu stāstā aiz tā REIZ sekotu, jo galvenā noskaņa paliktu nemainīga – LEPNUMS.

Lepnums par mūsu sporta skolotāju Sarmīti Gobiņu. Mēs ar saviem kolēģiem lepojamies arī ikdienā, bet ikvienam bez ikdienas (un arī ikdienišķas lepošanās) ir vajadzīgs tāds lielāks svētku mirklis. Brīdis, kad tiek pamanīts rūpīgs, atbildīgs darbs daudzu jo daudzu gadu garumā. Kad tiek pamanīts, ka skolotājs “iziet” ārpus saviem pienākuma rāmjiem – kļūst par iedvesmotāju, atbalstu, mudinātāju un – jā! – arī pats par darītāju, iesaistoties ārpusstundu aktivitātēs. Ka skolotājs ir SKOLOTĀJS….Ka skolotājs ir atsaucīgs kolēģis, kurš “netur sveci zem pūra”….

Jā, esam lepni par mūsu skolotāju Sarmīti, kurai darbs un vaļasprieks ir “divi vienā”, kura sevī iemieso izcila SKOLOTĀJA iezīmes. Un kura (kā mums šķiet – ļoti likumsakarīgi) 14.01. svinīgajā “Trīs Zvaigžņu balva 2022” pasniegšanas ceremonijā kāpa uz skatuves, lai saņemtu balvu nominācijā “Gada sporta skolotājs”.

Uzziņai

14.01.2023.tika noskaidroti un sumināti pagājušā gada sporta dzīves izcilnieki 14 nominācijās. Balvas tika pasniegtas jau trešo reizi, taču pirmo reizi tas notika skatītāju klātbūtnē.

Kopumā izvērtējot sporta nozares sasniegumus 2022.gadā, tika pasniegtas balvas 14 nominācijās, no kurāmdivas  ir jaunas nominācijas  – “Gada ģimene sportā” un “Gada jaunatnes treneris/e”, savukārt nominācija“Gada sporta žurnālists/ fotogrāfs”  ir atgriezusies nomināciju sarakstā, to nosaka Artūra Vaidera fonds, untā tika pasniegta jau piekto reizi. Tāpat nominācijas  “Gada sporta  skolotājs/-a” uzvarētāju nosaka LR Izglītības un zinātnes ministrija, bet  nominācijas “Mūža ieguldījums sportā” pretendentus izvirza Latvijas Olimpiskā komiteja, Latvijas Paralimpiskā komiteja un Latvijas Sporta federāciju padome, taču to nosaka un paziņo “Trīs zvaigžņu balva 2022” žūrija. Nominantus “Gada ģimene sportā” pieteikumus izvērtēja un uzvarētāju noteica  Bērnu slimnīcas fonds. Savukārt nominācijas “ Gada jaunatnes sporta treneris/-e” pieteikumu izvērtēšana un uzvarētāja noteikšana bija Latvijas Sporta izglītības iestāžu Direktoru padomes (LSIIDP) ziņā. (https://www.olimpiade.lv/zinas/raksts/tris-zvaigznu-balva-2022-svinigaja-ceremonija-noskaidroti-aizgajusa-gada-sporta-dzives-izcilnieki?fbclid=IwAR14PhAb4ewgjs-VZRDyAACfDYB5q3mKo_XN7kFpxaXWopSTkfBxNa4G6fE)

Dalīties