Velniņi manā skolā (Gabriela Kostigova, 6.l)

Vai esat dzirdējuši, kā izdarītas palaidnības pārvēršas par labu? Šis ir stāsts par trīs maziem nebēdņiem velniņiem, kuriem tieši tā izdevās.

Velniņi ir mazas, sarkanas, spalvainas būtnes ar līkiem ragiem un intelekta neskartām sejām. Viņiem bija jāstrādā ellē metāllūžņu izgāztuvē. Šādas izgāztuves bija gan ellē, gan paradīzē, bet ellē nonāca visi žiguļi, moskviči un zaparožeci, jo to saimnieki tos vairāk laboja un skrūvēja nekā ar tiem brauca. Velniņiem šeit nepatika strādāt, jo viņiem bija jājauc un jāšķiro detaļas.

Vienā dienā strādājot tie jauca ārā žiguli un atrada papīra saspraudes, un pa kluso aizbēga. Velniņi atrada durvis kas ved uz virszemi un ar papīra saspraužu palīdzību tās atvēra. Viņi kāpa augšā pa kāpnēm, līdz izkāpa ārā no slikti paslēptajām matemātikas pārbaudes darba lapām.

Naktī velniņi blandījās pa skolu, līdz atrada robotikas klasi. Tur viņi saprata, ka ir uzgājuši daudz lego. Viņiem ļoti patika krāsainie klucīši, jo viņi zināja, ko ar tiem darīt, un viņi jau bija guvuši pieredzi, strādājot savu darbu.

Tāpēc tie izdomāja uzbūvēt dronu, ar kuru viņi pa kluso nofilmētu, kā skolotāji naktīs ēd bulciņas no beķerejas, bet, kad viņi to ieslēdza, tas sāka lidot visur, kur pats gribēja. Pirmajā naktī drons aizlidoja uz puišu tualeti un otrajā- uz meiteņu. Pa šīm divām dienām drons nofilmēja, kā bērni pīpē saltiņus. Kad beidzot velniņi atrada dronu, viņi nezināja, ko darīt ar šiem video, tāpēc viņi izdomāja, ka nosūtīs video visnepaklausīgākajiem bērniem skolā. Bet kuri ir visnepaklausīgākie? Veniņi uzlauza e-klasi un apskatījās, kuriem ir vissliktākās atzīmes. Pēc viņu domām sliktākās bija 9 un 10 Tāpēc viņi aizsūtīja video bērniem, kuriem vidējā ir 9. Velniņiem likās, ka tie ir paveikuši lielu nedarbu, bet labie bērni šos video parādīja skolotājiem un skolotāji vērsa visu pa labu.

Velniņi bija dusmīgi, ka beigās viss bija labi. Tāpēc šajā naktī viņi izdomāja izjaukt kafijas automātu. Tas viņiem labi padevās, jo viņi biju detaļu ārā jaukšanas meistari. Viņiem nepatika kafijas automāts trīs iemeslu dēļ: viņiem negaršoja kafija, viņiem nepatika gaismiņas, kas naktī spīdēja no automāta, un visvairāk viņiem tas nepatika, jo skolotājiem ļoti garšo kafija un viņi to izbauda. Tas, ko velniņi nezināja, bija, ka visu iepriekšējo dienu saimniecības daļas vadītājs bija nomocījies izjaukt aparātu, jo tam bija nepieciešama apkope. Velniņi automātu bija izjaukuši tik prasmīgi, ka nākamajā dienā saimniecības daļas vadītājs bija stāvā sajūsmā.

Velniņi sadusmojās tik traki, ka nolēma atgriezties ellē un darīt to, kas viņiem vislabāk sanāk: jaukt žiguļus, moskvičus un zaparožecus. Viņi nolēma vairs nekad neatgriezties uz zemes, jo tur viņu nebēdnības tikai kļuva par labām.

Dalīties