BMX – vieta aktīvai, mērķtiecīgai laika pavadīšanai

Gulbenes novada vidusskolā darbojas BMX riteņbraukšanas pulciņš, kuru vada treneris Renārs Auga. Renārs ir 2023. gada Latvijas čempions Cruiser 17-29 grupā un 2023. gadā Pasaules čempionātā izcīnīja 7.vietu.

Jau kopš aprīļa vidus rit aktīva treniņu un sacensību sezona. Treniņi tiek aizvadīti BMX trasē Nākotnes ielā. Ziemas periodā notiek fiziskās sagatavotības treniņi sporta zālē Ozolkalnā un bērni brīvdienās dodas uz Valmiermuižu, kur ir izveidota BMX treniņu trase iekštelpās.

BMX riteņbraukšanas pulciņa jaunākajam sportistam ir pilni 4 gadi un grupā ir arī viena maza dāma. Lai nāktu trenēties BMX riteņbraukšanu, ir jāmāk braukt ar divriteni, nepieciešama ķivere un mazliet drosme. BMX riteņbraukšanas bērnu vecāki ir apvienojušies un darbojas biedrībā “Gulbenes velo fans”, kopīgi darbojas trases talkās, palīdz bērniem izbraukumu treniņos, un ir lielākie fani un atbalstītāji sacensībās.

Vasara BMX riteņbraukšanas bērniem ir ļoti aktīva, Latvijas riteņbraukšanas federācijas nacionālo BMX sacensību kalendārā 2023. gadam ir iekļautas 20 sacensības, tajā skaitā 10 Latvijas kausa posmi, Latvijas čempionāts un klubu rīkotās sacensības. Sacensības notiek dažādās Latvijas pilsētās, kurās ir BMX trase.

Šogad sportisti ir piedalījušies sacensībās Valmierā, Saldū, Jelgavā un 3. un 4. jūnijā dosies uz Valmieras novadu, kur Avotu BMX trasē notiks 3.Latvijas BMX kausa posms un Valmieras novada kauss 2023. Tāpat 5 sportisti piedalījās Eiropas kausa 5. un 6. posmā, kuri notika Valmierā Māra Štromberga BMX trasē, kur tika izcīnītas arī godalgotas vietas.

Pagājušajā gadā 4 sportisti piedalījās BMX Pasaules čempionātā Francijā, Nantes. Iegūtā pieredze mudināja trenēties vēl aktīvāk, lai šogad apmeklētu Skotiju, kur tiks rīkots 2023. gada BMX Pasaules čempionāts.

Biedrībai “Gulbenes velo fans” ir tradīcija – rīkot sezonas noslēguma sacensības Gulbenes BMX trasē. Piedalīties tiek aicināti kaimiņu novadu sportisti. 2022. gadā sacensībās piedalījās 46 sportisti no Gulbenes, Smiltenes un Madonas novadiem.

Seko BMX riteņbraucēju aktivitātēm sociālajos tīklos:

https://www.facebook.com/Gulbenesvelofans/

 un https://www.instagram.com/gulbenesvelofans/

 .

Dalīties