Labie darbi planētai

Oktobra beigas. Lapu zelts klāj zemi. Mūsu skolā ierodas varen nopietna delegācija (no Gulbenes 1.PII), kura mūs izaicina…Jā, jā, izaicina! Bet ne jau uz divkauju (kā senos laikos), bet darīt labus darbus – tādus, kas liks vairāk domāt par tik globālām lietām kā mūsu planētas dzīvotspēja.

Jāteic, ka globālā domāšana, “zaļā” domāšana mums tiešām nav nekas svešs, bet ne jau tāpēc būsim lepni un atteiksim tik skaistam izaicinājumam.

Un tā – uzrotījām piedurknes un metāmies cīņā.

Cīņā ar makulatūras vākšanu – kopā savākti 2554 kg. Teiksiet, ka maz? Nu, nu! To mēs paveicām VIENĀ dienā (4.novembrī, kas bija Makulatūras diena).

Cīņā ar izlietotajām baterijām – kopā savācām 122.5 kg. Cīņā ar auto mēs neuzvarējām – cik varam, tik ejam ar kājām, bet….ir kur tiekties. Varbūt jau nojautāt, ka 5.novembra izaicinājums bija vākt baterijas un pārvietoties ar kājām vai velosipēdu.

Cīņā ar pieradumu daudz uzturēties telpā. Debesu spēki mums šoruden ir visai labvēlīgi, tāpēc Āra nodarbību diena bija izdevusies. Svaigs gaiss, kustības – tā vien šķita, ka zināšanas pašas “līda” galvā!

Cīņā ar materiāliem, kas kļuvuši it kā lieki un tā vien gribētos – ak vai! – izmest ārā. Bet izrādās, ka tādiem var pagatavot tik brīnišķīgas rotaļlietas un spēles!!!

Novembra 1.nedēļa bija patiešām darbīga jo darbīga! Gandrīz ikviena klase 1.-6.kl.posmā ielika savu artavu, lai mūsu planēta būtu vieta, kur patīkami mājot ikvienai dzīvai būtnei.

Bet, ja runājam faktu valodā, tad vairāk kā simts kilogramus makulatūras savāca 1.g, 1.u, 2.b, 2.e, 2.i, 3.g, 3.l, 3.u, 4.g, 4.l, 6.e , bet ikviens nodotais kilograms ir vērtīgs – tāpēc PALDIES visām klasēm! Paldies aktīvākajiem makulatūras vācējiem: Ellenai Lindai Petrovskai, Stefānijai Goroščakai, Kārlim Stāmeram, Justīnei Lazdiņai, Robertam Melnim, Valteram Rukmanim, Sandim Saveļjevam, Mikam Rubenim, Montai Zariņai, Artūram Briedim, Raivo Berkoldam, Edgaram Vanagam, Gustavam Mezītim, Mārtiņam Bogdanam, Druvim Elksnītim, Kristeram Ļebedevam, Lienei Beātei Abakokai!

Dalīties