FILMU PROGRAMMA VIDUSSKOLAI UN PAMATSKOLAI, UN SĀKUMSKOLAI

“Bille”. Smeldzīgs, vienlaikus dzīvi apliecinošs, asprātīgs un cerību pilns stāsts par kāda cilvēkbērna pieaugšanu un attiecībām ar pasauli Latvijā pagājušā gadsimta trīsdesmito gadu nogalē. Filma ir veltījums mums šodien, atgādinot par īstenām vērtībām – iecietību, uzupurēšanos, nepieciešamību sevi apliecināt.

“Jelgava 94”. Filma ir par jaunu cilvēku, kurš ir sevis un sava ceļa meklējumos ar vēlmi pretoties tik ierastajai kārtībai – nekļūt tādam kā visi.

“Projām”. Pēc lidmašīnas avārijas galvenais varonis attopas uz noslēpumainas salas, kur plešas meži, tuksneši un lagūnas.

“Vai viegli būt jaunam?”. Tā atklāti un emocionāli stāsta par jauniešiem, kuri meklē savu vietu dzīvē. Filma iegūst īpašu skaudrumu ar to, ka tajā atklājas padomju iekārtas uzspiestā bezjēdzība un liekulība.

“Vēsture aiz kadra”. Dramatiski un komiski atgadījumi, pacilātības un baiļu brīži, ikdienas dzīve pēdējos padomju gados un misijas apziņa – ir jāfilmē!

“Baltijas brīvības ceļš”. Baltijas ceļš ir process, kura rezultāts ir realitāte, kurā mēs pašlaik dzīvojam.

“Es gribu redzēt rūķīšus”. Krāsaini džungļi, dancojoši rūķi un pirātmeitene Vanesa. Tas ir pavisam parastas un ļoti jaukas meitenes stāsts. Tas nekas, ka viņa ir neredzīga.

Un vēl daudz citu filmu, kuras ir vērts noskatīties! Jautā skolotājam!

Dalīties