Medijpratība- mūsdienu izaicinājums (Rebeka Viktorija Ķilupe, 11.l klases skolniece)

Sadarbībā ar Gulbenes novada bibliotēku skolēniem bija iespēja noklausīties un darboties līdzi nodarbībā, kuras galvenā doma tika vērsta uz medijpratību un kritisko domāšanu internetā.

Medijpratību var uzskatīt par mūsdienu izaicinājumu, jo ir taču tik viegli apjukt plašājā informācijas gūzmā, ko mums katru dienu piedāvā plašsaziņas līdzekļi un vēl saprast un atšķirt, kas patiess – kam ticēt un kas meli.  Šī nodarbība tika veidota ar mērķi informēt jauniešus par plašsaziņas līdzekļu lietotprasmi.

 11.l klases skolēniem bija lieliska iespēja piedalīties šādā aktivitātē, paust savu viedokli un uzzināt jaunu, noderīgu informāciju. Lekcijas laikā skolēni uzzināja, kas ir medijpratība, iepazinās ar  tādiem terminiem kā dezinformācija un “fake news”, uzzināja, kā tos konstatēt un ar ko tie  atšķiras. Nodarbības laikā skolēni  klausījās, domāja līdzi, fiksējot informāciju, kas būs noderīga turpmāk.

11.l klases skolēni uzskata, ka šī lekcija bija noderīga un izzinoša, jo plašsaziņas līdzekļiem ir liela ietekme uz mūsdienu sabiedrību un katram cilvēkiem ir jāprot objektīvi analizēt informācija, lai nekļūtu par dezinformācijas upuri.

 Skolēni pateicas Gulbenes novada bibliotēkai par iespēju piedalīties aktivitātē un uzskata, ka ikvienam būtu vērtīgi to dzirdēt.

Dalīties