Ikvienā profesijā ir iespējams gūt panākumus (Amanda Biseniece, 11.l klases skolniece)

Vidusskola ir laiks, kad katram jāpadomā un jāsaprot, ko dzīvē vēlēsies darīt.

Tā kā skolas pabeigšana vairs nav aiz kalniem, jāsaprot, kura būs sapņu profesija un kas jādara, lai līdz tai nokļūtu. Ikvienam vajadzētu izvēlēties tādu darbu, lai to varētu darīt ar prieku un par to vēl saņemt pienācīgu atalgojumu.

Mūsu klases skolēni otrā semestra sākumā  tikās ar skolas karjeras konsultanti E. Zaubi. Nodarbībā runājām ne tikai par rakstura iezīmēm, kas nepieciešamas profesijā, bet arī par skolēnu un skolotāju savstarpējām attiecībām. Skolotāja palīdzēja saprast un deva padomus, lai skolēni spētu risināt  problēmas un uzlabot attiecības ar skolotājiem. Klases stundā turpinājām sarunu un tēmu noslēdzām ar pārdomu darbu “Visi man labi bija, ja es pats labs biju”.

Nesen tiešsaistē  tikāmies arī ar karjeras konsultanti un ekonomikas skolotāju R. Ragu. Viņa vadīja karjeras nodarbību, izklāstīja Latvijas profesiju tirgū esošo situāciju, palīdzot saprast, kuras profesijas ir vispieprasītākās un kurās mācību iestādēs tās iespējams apgūt. Šī informācija noteikti palīdzēs tiem jauniešiem, kuri vēl nezina, par ko vēlas kļūt. Skolotājas rādītajās filmiņās bija iekļauta informācija par profesiju izvēli, kas ne vienmēr ir vienkārša. Bieži vien nav iespējams iegūt sapņu profesiju, tomēr tas nav iemesls, lai apstātos. Ikvienā profesijā ir iespējams gūt panākumus.

Lai veicas profesijas izvēlē un savu sapņu piepildīšanā!

Dalīties