Karjeras pasākums vecākiem “Kā runāt ar jaunieti par karjeru” (pedagogs karjeras konsultants Raisa Raga)

Vecāku viedoklim varētu būt būtiska loma jauniešu karjeras izvēlē,  jo lielu savas dzīves daļu ir pavadījis kopā ar vecākiem  un vecāku padoms varētu būt tāds, kurā ieklausīties.

Sniedzot atbalstu, tika organizēts tiešsaistes karjeras pasākums 7.-12.klašu skolēnu  vecākiem “Kā runāt ar jaunieti par karjeru”.  Pasākumu vadīja  Andris Arhomkins, sociālais tehnologs, pasniedzējs, karjeras programmas “Start Strong” autors.

            Vecāki saņēma padomu, kā veidot rezultatīvu komunikāciju ar mūsdienu jaunieti, kā palīdzēt pusaudzim izvēlēties viņa patieso karjeras aicinājumu, kā runāt un veidot karjeras dialogu tā, lai jaunietis sadzirdētu vecākus, un kā pašam vecākam klausīties tā, lai pusaudzis vēlētos runāt, dalīties ar saviem pārdzīvojumiem, pasaules redzējumu un mērķiem. Vecāki tika iepazīstināti ar mūsdienu “digitālās paaudzes” raksturīgākajām iezīmēm, kuras jāņem vērā, veidojot komunikāciju, pilnveidojot saskarsmes prasmes ar jaunieti.

Pasākums notika projekta Nr.8.3.5.0/16/I/001 „Karjeras atbalsts vispārējās un profesionālās izglītības iestādēs” ietvaros.

Dalīties