Par vārdnīciņu un pasaku! (pedagogs-karjeras konsultants Raisa Raga)

Noslēdzies izglītības organizācijas “Junior Achievement Latvia” (JA Latvia)  organizētais finanšu pratības konkurss 1.– 4. klašu skolēniem “Mana vārdnīciņa” un  5.– 9. klašu skolēniem “Biznesa pasakas”. Mūsu skolas skolēni arī bija aktīvi un piedalījās šajos konkursos.

Lai labāk izprastu ekonomiskos jēdzienus un to praktisko pielietojumu dzīvē, vārdnīciņas veidošanā vajadzēja piedalīties  arī skolēnu  vecākiem un vecvecākiem – viņi arī skaidroja dotos ekonomiskos jēdzienus no savas praktiskās dzīves pieredzes.

Ļoti aktīvi bija 2.e klases skolēni,  vārdnīciņas veidošana piedalījās pilnīgi visa klase, bet uz konkursu pēc nolikuma varēja sūtīt tikai piecus darbus.

Starp laureātiem konkursā “Mana vārdnīciņa” 1. – 2.klašu grupā bija 2.e klases skolniece Annija Didrihsone-Linarde. Apsveicam! Liels paldies skolēnu vecākiem un vecvecākiem, arī klases audzinātājai Vijai Andževai par ieguldīto darbu!

Veidojot biznesa pasaku,  skolēni attīstīja savu  izpratni par naudas jautājumiem,  izpratni, kā pārvaldīt ienākumus un izdevumus, kā veidot ieguldījumus un ko darīt saistību gadījumā. Biznesa pasakā ar ekonomisko pratību sasaistāma ir prasme un gudrība nopelnīt naudu – atrast labu darbu vai uzsākt un attīstīt uzņēmējdarbību. Paldies sociālo zinību skolotājai Aigai Ramanei, kas iesaistīja 6., 7., 8. klašu skolēnus biznesa pasakas rakstīšanā!  

Konkursā ”Biznesa pasaka” Rīgas Nacionālā zooloģiskā dārza specbalvu ieguva 6.e klases skolēns Mairis Vasiļenko par pasaku “Ogu bizness”.

Piedalīšanās konkursā ir lieliska pieredze, finanšu pratības izpratnes pilnveidošana, uzņēmējspēju kompetenču attīstīšana .

Dalīties