Veselības mācības stundas LU Rīgas medicīnas koledžā (Loreta, Samanta, Amanda – 11.klases skolnieces)

28. martā mēs, 11.b un 10.b klases skolēni, devāmies iepazīt  Latvijas Universitātes medicīnas koledžu Rīgā.

Sākumā koledžas direktors Aksels Roshofs un direktora vietniece izglītības darbā Sarmīte Villere izstāstīja par pašu skolu un studiju programmām.  Iepazinām koledžas pasniedzējus, studiju dzīvi, kā arī tika rādīti skolas kopējie rādītāji (uzņemtie skolēni, profesiju izvēles u.c.). Tālāk mēs sadalījāmies 3 grupās un varējām praktiski iepazīt, ko koledžā mācās studējošie.

          Pirmā praktiskā nodarbība mūsu grupai (11.b) klasei bija pirmās palīdzības sniegšana. To varējām realizēt uz simulācijas manekena, kas attēloja reāla cilvēka dzīvības procesus. Praktizējām elpināšanu, atdzīvināšanu gan ar ierīcēm, gan manuāli. Bija arī iespēja izmēģināt asiņu paņemšanu no vēnas. Nodarbības bija ļoti interesantas un izglītojošas. Patika tas, ka varēja praktiski darboties, nebija viss tikai tīri teorētiski, protams, dažas lietas nebija vieglas, bet galvenais ir process.

          Nākamā nodarbība – masāžas. Bija iespēja pašiem gan piedalīties, gan pašiem tikt masētiem. Iemācījāmies dažādas masāžas tehnikas, ko paši varam lietot ikdienā uz mājiniekiem. Nodarbības bija dzīvei ļoti noderīgas.

          Pēdējā nodarbība bija iepazīt  jaunās profesiju – optometrists. Bija iespēja uzzināt gan par pašu profesiju un kā tā saistās ar optometriju, gan arī redzēt praktiski, kā tiek gatavoti briļļu stikliņi. Bija interesanti uzzināt, ka mūsdienās brilles netaisa no stikla, bet gan no plastikas, plastmasas u.c. materiāliem.

          Kopumā ļoti pamācoša diena, kas bija noderīga zināšanu papildināšanai un praktisku lietu darīšanai, kas deva mums pieredzi. Ja būtu iespēja vēl kādreiz doties mācību ekskursijā uz kādu medicīnas iestādi, mēs noteikti to darītu. Šī diena dažiem no mums tikai nostiprināja pārliecību par medicīnas nozari  kā nākamās profesijas izvēles virzienu.

10.b klases  viedokli izsaka Daniela: ‘’Šī ciemošanās, iespējams, deva kādam no mums pavedienu, kur iet tālāk studēt. Kā arī, protams, jauniegūtās masāžas un pirmās palīdzības principi noder ikvienam no mums! Diena nebija izšķiesta un bija interesanta, patīkama.’’

 Liels paldies koledžai par mūsu uzņemšanu!

Dalīties