10.u klase Ziemassvētku Borģelē (Malvīne Meisīte, 10.u klases skolniece)

       16.decembrī devāmies mācību ekskursijā uz Alūksni.

Mūsu pirmā pietura Alūksnes Bānīša stacija. Vēsturiskais bagāžas šķūnis bija noformēts Ziemassvētku braucienam. Sadalījāmies divās komandās un  iesaistījāmies dažādās aktivitātēs, kā mešana ar bumbiņu sniegavīra pogcaurumā vai  krūzītes gatavošana un klases biedru interešu minēšana.

       Otrā pietura bija dzīvnieku patversme “Astes un Ūsas”. Aizvedām patversmes dzīvniekiem dažādus Ziemassvētku kārumus un, protams, izvedām tos arī nelielā pastaigā.

        Trešā pietura – Jaunlaicenes muižas muzejs. Šī radošā darbnīca paredzēta  Ziemassvētku gaidīšanas laikam. Divi aktīvi rūķi  lika mums minēt mīklas, pēc attēliem nosaukt latviešu sakāmvārdus.  Grūti gāja ar malēniešu vecvārdu skaidrojumu. Rūķi  pastāstīja par saldumu gatavošanas vēsturi un latviešu zemnieku mājās gatavoto saldumu veidiem un tehnoloģijām. Mēs paši patstāvīgi, kopā darbojoties, gatavojām našķus „Saldie kartupeļi”, kurus varēja paņemt uz mājām. Uzzinājām, ko nozīmē “Eglītes plūkšana”, un noslēgumā katrs varējām izliet laimi nākamajam gadam.

Dalīties