Izrāde “Vecīša cimdiņš”

Decembrī  12 sākumskolas klases piedzīvoja leļļu teātra izrādi “Vecīša cimdiņš”.

Kopā ar jautrajiem rūķiem Tarkšķi, Tirkšķi un Svilpīti bija patiešām jauki, izzinoši, smieklīgi un jautri.

Laiks pagāja nemanot. Bija interesanti: varēja dziedāt līdzi, aplaudēt, atbildēt uz jautājumiem, kad tos uzdeva, smieties, uzzināt pasaku par vecīša cimdiņu un iepazīt leļļu tēlus (peli, mušu, zaķi, lāci, vilku) un rūķus, kas palīdz vecītim.

Un iepazīt arī jaunus (skolēniem) vārdus: piemēram,  Ričards (3.l) teica, ka iemācījās jaunu vārdu “ziemas spelgonis” .

Skolēniem bija iespēja atkārtot visus gadalaikus un tajos galvenās aktivitātes, norises. Par to īpaši priecājās 4.g klase, jo pirms izrādes bija apmeklējuši LVM Kalsnavas arborētumu, lai izzinātu dabu, tās iemītniekus, gadalaikus un izprastu Ziemassvētku būtību un tradīcijas

Savukārt Markuss (3.l) ievēroja, ka dzīvnieciņi izrādē bija ļoti draudzīgi un uzņēma pie sevis citus zvēriņus. Skārletai un Rebekai (3.l) visvairāk patika izrādes lelles un jautrās dziesmas, ko dziedāja aktieri. Ņikita (3.l) vēlētos noskatīties vēl kādu tikpat jauku izrādi.

Šī izrāde bija ļoti pamācoša, jo tika aktualizēta līdzcietības un savstarpējās saticības loma un nozīme ikdienas dzīvē.  Izrāde mācīja bērniem uztvert, ka uz lietām mēs varam paskatīties dažādi. Izrāde bija labestīga, aicināja būt labestīgiem un saprotošiem.

1.n klases skolēni teic, ka izrāde “Vecīša cimdiņš” radīja ārkārtīgi daudz pozitīvu emociju. Izrādes laikā skolēni nevienu mirkli negarlaikojās: darbojās līdzi, no sirds smējās. Izrāde bija muzikāla un ar humoru bagāta. Tikai nedaudz līdzinājās visiem zināmajai, ierastajai pasakai. Jauki, pilnvērtīgi pavadīts laiks!

Paldies par šo iespēju!

Dalīties