Izlaušanās pie I.Ziedoņa (Beatrise Švarce- Švampāne, 7.u klases skolniece)

13. februāris nebija gluži parasta skolas pirmdiena. 

Viens no kabinetiem bija pārvērties par izlaušanās istabu. Zinot to, ka mūsdienu jauniešiem parasti nepatīk lasīt grāmatas, mūsu klasei šķita interesanti, ka skola organizēja šādu viltīgu, izglītojošu pasākumu – pasaku izlaušanās spēli. Tas ir interesants veids, kā iepazīt latviešu literatūru.  

Darbojāmies mēs katrs savā stacijā. Trīs pasakas – trīs stacijas. Mūsu grupai visvairāk patika viens no grūtākajiem uzdevumiem, kurā vajadzēja precīzi salikt piparmētras augu ar dažiem citiem. Likt vajadzēja ļoti precīzi, jo tikai tad no augu svītriņām parādījās ciparu kods, kas bija atslēga, lai atvērtu nākamo kastīti.

Pēc klasesbiedru aptaujāšanas es secinu, ka visvairāk viņiem patika tieši kodu uzzināšana un kastīšu atvēršana, arī tas, ka lādēs bija tik daudz mantu. Taču tas vienlaikus bija arī visgrūtākais, jo mīklu atšifrēšana nebija no vieglajām. Mēs daudz ko pūlējāmies uzminēt, bet būtu vajadzējis daudz uzmanīgāk lasīt. Svarīgākā mācība, ko guvām, – komandā ir strādāt vieglāk nekā vienam. Katra kļūda un katra veiksme attiecas uz visu klasi!

Dalīties