Konkurss “Zaļais, kur esi?!”

Lielā Talka, kas šogad notiks jau 16. reizi, savās aktivitātēs pavasaros un rudeņos ir pulcinājusi ļoti lielu skaitu iedzīvotāju visā Latvijā. Tādējādi apliecinot un pierādot, ka šāds brīvprātīgs, sabiedrisks un iedvesmojošs pasākums dod milzīgu ieguldījumu gan sabiedrības audzināšanā un izglītošanā, gan reālajā vides sakopšanā.

Mēs – mūsu Lielās Talkas organizatoru komanda, no gada uz gadu, atkal un atkal cenšoties piesaistīt sabiedrības uzmanību par nepieciešamību rūpēties par apkārtējo vidi un Dabu kopumā, sākot ar šo gadu, esam apņēmušies īpašu uzmanību pievērst tieši jauniešiem – skolēniem un vidusskolēniem.

Tāpēc vēršos pie Jums ar lūgumu un aicinājumu rast iespēju skaidrot savas mācību iestādēs vides un cilvēka mijiedarbību, kā arī iespēju robežās aicināt jauniešus aktīvi piedalīties vides aktivitātēs, to skaitā Lielajā Talkā.

Šogad Lielā Talka notiks 22. aprīlī, kad visā pasaulē tiks atzīmēta Zemes diena.

Lielās Talkas ietvaros, uzsākam konkursu “Zaļais, kur esi!?”, kurā meklēsim īsteni zaļi domājošu jaunieti. Lūdzam Jūs informāciju par konkursu ievietot skolas mājas lapā, sociālajos tīklos un uzrunāt jauniešus stundās vai ārpus klases nodarbībās

Konkursa noteikumi:

Konkursā var piedalīties jebkura vecuma dalībnieks/dalībnieki – individuāli vai kolektīvi. Dalībniekiem nav nekādu vecuma vai cita veida ierobežojumi;

Dalībniekam/dalībniekiem vai kolektīvam ir jābūt pieejamam, aktīvam sociālo tīklu kontam. (FB, Instagram, Tik-Tok)

Konkursa sākums: 15. februāris

Beigas: 31. maijs

Balva: 300 EUR dāvanu karte vai naudas pārskaitījums, ja konkursā piedalās kolektīvs kā juridiska persona;

  • Konkursam ir jāuztaisa līdz 1 min. garu video klipu – sižetu, kurā radoši un iedvesmojoši tiktu atspoguļotas videi draudzīga un atbildīga cilvēka principi vai aktivitātes, domas, aicinājumi, paraugdemonstrējumi, rīcība vai kas cits, kas varētu iedvesmot klipa skatītājus būt zaļam;
  • Klipam ir jāpievieno 2 tēmturi – #zalaiskuresi un #lielatalka. Tiem ir jābūt pievienotiem pašā videoklipā un pavadošajā tekstā, izvietojot klipu savā sociālajā kontā.
  • Konkursa dakībniekam ir jāpieseko Lielās Talkas konkrētajam sociālajam kontam ( FB, Instagram vai TikTok), kurā pretendents izvieto savu video.

(Piebilde – video veidošanā var tikt izmantoti MI (Mākslīgā Intelekta) piedāvātās idejas un to risinājumi)

Uzvarētājs tiks noteikts pēc diviem kritērijiem:

pirmais: žūrijas vērtējums, kurā izvērtēs video sižeta atbilstību tēmai,

otrs kritērijs – pēc visvairāk savākto atzinības zīmju ( sirsniņa, īkšķītis uc) konkrētakā kontā. Ja video tiks izvietots vairākos vienas personas kontos, tad tas konkursā tiks vērtēts pēc lielākas atzinības zīmju piederības attiecīgajam kontam.

Viena persona var veidot vairākus klipus – attiecīgi tos atsevišķi ievietojot savos sociālajos kontos ar atbilstošajiem tēmturiem.

Uzvarētāja paziņošana un apbalvošana notiks rudens – Pasaules talkas (WorldCleanUpDay) – ietvaros 16. septembrī kādā no tās publiskajiem mediju pasākumiem.

Labākos un atbilstošākos videoklipus Lielā Talka pārpubliskos savos soc. kontos un mājas lapā www.talkas.lv , kā arī to autori tiks pieminēti preses relīzē.

Ja ir radušies jautājumi vai neskaidrības, rakstīt var uz e-pastu talkas@talkas.lv ar norādi: – KONKURSAM Zaļais, kur esi!

Priecāsimies, ja jūsu skolas audzēkņi atbalstīs zaļās idejas un paralēli saviem tiešajiem pienākumiem, kas saistīti ar mācību programmu un obligātās vielas apguvi, paplašinās savu redzesloku un draugu pulku, iesaistoties šāda veida aktivitātēs.

Jebkura radoša izpausme ir saistīta ar iedziļinošanos konkrētajā tēmā, kas, savukārt, palīdz paplašināt zināšanas. Tā mūsos iesakņojas labi refleksi, kas saistīti ar atbildību pret sevi, saviem tuviniekiem, savu valsti un pret kopējām planētas interesēm.

Svarīgakā lieta, ko tādējādi iemācāmies ir nebūt vienaldzīgam pret lietām, kas beigu galā skars mūs pašus un nākamās paaudzes.

Novērtējot Jūsu ikdienas pūliņus un milzīgo atbildību,

Ar cieņu, Vita Jaunzeme, Lielās Talkas organizatore

Dalīties