“Start up through virtual learning”Nr. 2020-1RO01-KA229-079932_4 (Dita Grigore)

C4 skolēnu apmaiņas aktivitātes Sofijā 2023.gada 13.-17.februāris.

Seši skolēni un divi skolotāji piedalās “Mārketinga varas” darbnīcās, lai apgūtu,  kā organizēt, vadīt uzņēmējdarbību galvaspilsētā un tās apkaimē. Gulbenes novada vidusskolas skolēni ir atbildīgi veidot partnerības mājaslapu kopš 2021.gada, apkopot visu valstu uzņēmējdarbībā radītos materiālus  – biznesa plānus, plakātus, prezentācijas, video. Intersantākais un motivējošākais ir darboties klātienē, dzirdēt dažādus viedokļus un veidot kopīgo, kas nākotnē virzīs uzņēmējdarbību jauniešu dzīvē.

Apmaiņas sākumā skolēni iepazinās ar Bulgārijas Sofijas uzņēmējdarbības vides filozofiju, veidoja komandas, lai prezentētu biznesa vīziju Sofijā, attīstot kāzu biznesu, ievērojot vēsturiskās tradīcijas un mūsdienīgo risinājumu. Skolēni devās ekspedīcijās Sofijā, vāca materiālus. Kopīgi tika apmeklēta 2019.gada Eiropas kultūras galvaspilsēta Plovdiva, Koprivshtitsa ciemu, “Maizes māja”, kas rada priekšstatu par dažādām kopienu kultūrām un tradīcijām. 

Partneru komandu uzdevums – radīt un analizēt jauniešu 21.gadsimta uzņēmējdarbības iespēju vīziju un risinājumus. Šīs skolu partnerības ietvaros skolēni ir iepazinuši Gulbenes un Latvijas uzņēmējdarbības vidi, Portugāles Penacovas risinājumus, Bulgārijas uzņēmējdabības vidi. Pavasarī klātienē to veiks Rumānijā un Kiprā.

Dalīties