Saldējums un medicīna – 10.b un 12.b klases ekskursija (Paula, 10.b skolniece)

14.aprīlī 10.b un 12.b klase devās kopīgā ekskursijā izgaršot Siguldas saldējumu un izzināt vairāk par medicīnas attīstības vēsturi Medicīnas muzejā. 

Siguldas saldējumā skolēnus un skolotājas jauki sagaidīja Siguldas saldējuma īpašniece un īsi, saprotami pastāstīja mums par paša saldējuma un Siguldas saldējuma tapšanas vēsturi. Pēc stāstījuma klasēm tika piedāvāta saldējuma degustācija, nogaršojot dažādas garšas: zemeņu, zemeņu sorberta, vaniļas, piena, karameļu, melnās dabīgās šokolādes, rupjmaizes un iesala. Klases, nogaršojot visas garšas, dalījās ar domām, kas katram garšo vislabāk. 

Pēc saldējuma nākamā mūsu pieturvieta bija Medicīnas muzejs Rīgā. Jautra un interesanta gida pavadība izpētījām ekspozīcijas, instrumentus un nedaudz vairāk uzzinājām par medicīnas vēsturi senākos laikos. Gida atraktīvais stāstījums lika justies gan kā viduslaiku iedzīvotājam, gan kā pacientam pirmajā zobārstniecības kabinetā Latvijā pie tā dibinātāja Kārļa Barona, mums visiem labi zināmā Krišjāņa Barona dēla. 

Skolēniem bija arī iespēja ielūkoties un izstaigāt slaveno kurpju snīkeru izstādi “Snīkeri: eko x ego”. Izstādē redzējām gan slavenās basketbolistes Uļjanas Semjonovas sporta kedas, gan Ģirta Rozentāla (Ozola) snīkeru kolekciju. Pārdomām radās jautājums par to, cik daudz patērējam, un to, cik daudz izmetam atkritumos. 

Skolēni dalījās pozitīvās emocijās par ekskursiju un jutās apmierināti ar to.

Dalīties