Cienījamie vecāki, skolēni un darbinieki! PAR STREIKU

 Informējam, ka Gulbenes novada vidusskolas darbinieki atbalsta LIZDA organizēto pedagogu streiku.

 Informējam, ka Gulbenes novada vidusskolas darbinieki atbalsta LIZDA organizēto pedagogu streiku.

Liela daļa darbinieku piedalās tā norisē no 24.-26.04., mācību process būs būtiski ietekmēts.

 Nākamās nedēļas mācību procesa norises plāns ir e-klasē vēstuļu sadaļā.  Klašu audzinātāji informēs skolēnus un vecākus par katras klases konkrēto stundu sarakstu nedēļai no 24.-28.04. Lūgums sekot līdzi arī neparedzētām stundu izmaiņām e-klasē skolas jaunumos.

 Pateicamies par līdz šim izrādīto atbalstu un sapratni!

Uzziņai

Latvijas izglītības un zinātnes darbinieku arodbiedrība (LIZDA) 2023.gada 15.februārī atkārtoti lūdza Izglītības un zinātnes ministriju un valdību līdz 2023.gada 15.martam pilnībā izpildīt streika vienošanos. LIZDA vērš uzmanību, ka 2022.gada septembrī tikai daļēji streika vienošanās ir izpildīta.

LIZDA vērš, uzmanību, ka šobrīd  NETIEK PILDĪTI jau pieci  spēkā esoši tiesību akti par pedagogu darba samaksas un slodzes jautājumu risināšanu:

-Izglītības likuma 53.panta trešā daļa;

-Ministru kabineta iekārtas likuma 22.pants un 23.pants;

-Latvijas Nacionālā attīstības plāna 2021.–2027. gadam uzdevums Nr.146 un Nr.154;

-Ministru kabineta rīkojums Nr. 436 “Par izglītības attīstības pamatnostādnēm 2021.-2027.gadam”;

-Ministru kabineta 2022.gada 17.septembra sēdē pieņemtais lēmums (Informatīvais ziņojums “Par pedagogu darba slodzes līdzsvarošanu un likmes paaugstināšanu”).

 LIZDA padome nolēmusi 24.aprīlī rīkot protesta akciju, kā arī sākt trīs dienu visas Latvijas pedagogu streiku. Vienlaikus ar streika atsākšanu 2023.gada 24.aprīlī tiks organizēts arī nozares darbinieku un atbalstītāju gājiens. Streiks paredzēts no 24. līdz 26. aprīlim.

Streika laikā izglītības darbinieki savā darba vietā neatradīsies. Streiks aptvers izglītības darbiniekus, sākot no bērnudārziem līdz augstskolām.  (Informācijas avots: https://www.lizda.lv/current_events/lizda-amatpersonu-neierasanas-gadijuma-lizda-padome-tiks-izvertets-amatpersonu-demisijas-pieprasijums/)

Dalīties