Jauno uzņēmēju skola (Enija Nartiša, 11.g klases skolniece)

Šī gada 27. septembrī 11.g klases skolēni un daži citu klašu vidusskolēni devās mācību ekskursijā uz “Jauno uzņēmēju skolu 2023”, kas norisinājās Rēzeknes tehnikumā. 

Pasākuma ievadā mēs uzzinājām par JA Latvia (Junior Achievement Latvia), programmu un par to, ko tā piedāvā. Mums bija iespēja uzzināt, kā veidojas šis uzņēmums, kādas ir tā iespējas, kādas iespējas paveras veiksmīgam un mūsdienīgam uzņēmumam. Bija iespēja uzzināt par dažādu valstu SMU. 

Tikāmies ar Latvijas SMU līderi, kas pastāstīja par savu produktu, kā arī par “tips and tricks” labākam uzņēmumam.  

Bija iespēja iepazīties ar līdera programmu, kuru prezentēja līderu programmas absolvente. Viņa pastāstīja, kas ir jādara un kā viņai veicies, kādi ieguvumi no šīs programmas. 

Interesanti bija papildināt zināšanas par mākslīgo intelektu, kura aplikāciju izmantot dažādās situācijās, kā arī pašiem bija iespēja tās izmēģināt. 

Pasākuma noslēgumā visi sadalījās grupās un izveidoja savu uzņēmuma plānu. Katrai grupai bija jāizveido lifta runa – 90 sekundēs jāprezentē savs uzņēmums un tā produkts auditorijas priekšā. Mūsu skolas grupa ieguva pirmo vietu, jo auditorija bija visvairāk nobalsojusi par šo uzņēmumu. 

Šī bija, manuprāt, lieliska pieredze, ieguvām daudz jaunu zināšanu. Tiksimies līdzīgā pasākumā 19.oktobrī Ķīpsalā! 

Dalīties