Interesantā diena “Urdā” (J. Drubiņa, E. Patmalniece, brauciena dalībnieces)

Pirmsvētku nedēļā mums pēkšņi piedāvāja braucienu-mācību ekskursiju  uz Dabas un tehnoloģiju parku “URDA”. Tā mēs, vairāku klašu skolēni, devāmies uz atkritumu poligonu. 

Mūs pārsteidza milzīgie atkritumu kalni, jo ikdienā mēs par dažādiem sadzīves atkritumiem pat nedomājam: nopērkam preci un iepakojumu izmetam atkritumu urnā…

Mūs ar speciālu autobusu izvadāja pa pligona teritoriju, stāstīja, rādīja un skaidroja, kādi atkritumi nonāk šajā poligonā, ko ar tiem tur dara un ko mēs ikviens varam darīt, lai šo atkritumu būtu mazāk. 

 Un tad mēs gājām spēlēties ar elektroniskajām robotu bitītēm: tur bija jāspiež uz pogām un  bitīte brauca uz priekšu līdz meklējamajam objektam. 

Bijām  arī ķīmijas  laborotorijā un veicām  vairākus eksperimentus. Piemēram, tur bija pudelē jāielej etiķis un balonā bija jāieber soda, tad bija jāpaceļ balons un tas uzpūtās, un ar  ogļskābo gāzi varēja nodzēst svecīti. 

Mūsuprāt, nodarbību laikā mēs ikviens padomājām, cik mēs daudz šķirojam atkritumus, ko mēs vēl varam katrs darīt, lai saudzētu dabu un lai šādi poligona atkritumu kalni būtu mazāki.

Dalīties