Par saviem ekskursijas piedzīvojumiem ziņo 3.g un 3.l

Kas gan būtu pavasaris bez foršas, izzinoši izglītojošas un izklaidējošas klases ekskursijas?

15. maijā devāmies mācību ekskursijā uz Cēsu pusi.

Viena no sirsnīgākajām un siltākajām  (gan saimnieču sirsnības un viesmīlības, gan siltās saulītes dēļ) pieturvietām bija zemnieku saimniecības “‘Krūmiņi” Maizes māja. Maizes mājā piedzīvojām izglītojošu nodarbību “No grauda līdz maizei”. Bija iespēja kļūt par pīrāgu un kanēļmaizīšu gatavošanas meistariem.

Senā klētiņā mielojāmies ar pašu pagatavotajiem garšīgajiem pīrāgiem un kanēļmaizītēm, klāt piedzerot cidoniju-ābolu sulu.

Kamēr gaidījām īstā maizes krāsnī ceptus pīrāgus, spēlējām dažādas saliedēšanās spēles.

Nākamā pietura bija “Rūjienas saldējuma” ražotne. Ar videofilmiņas palīdzību ielūkojāmies ražošanas procesos un uzzinājām interesantus stāstus par saldējuma tapšanas vēsturi. Uzzinājām, ka saldējums tiek gatavots no īsta piena un krējuma.

Tālākā vieta, uz kurieni tiek eksportēts saldējums, ir Āfrikas kontinents, līdz turienei tas ceļo 6 nedēļas.

Nodegustējām vairāk nekā 10 saldējuma veidus. Vislielākā sajūsma bija par jaunā Minimelts saldējuma sorberta bumbām. Šis saldējums tiek ražots, izmantojot šķidro slāpekli.

Mājupceļā mēs apstājāmies Beverīnas koka skulptūru un labirintu parkā “Beverīnas labirinti.” Uzzinājām, ka tur ir 370 no koka veidotas skulptūras un 5 dažādi labirinti. Izpētījām izglītojošo taku “Putnu iela”. Maldījāmies un mācījāmies rast izeju no 5 dažādiem labirintiem, pārbaudījām savas spējas brīvdabas lielformāta spēļu spēlēšanā.

Emocijām un piedzīvojumiem piepildīta diena!

Dalīties