“Sākums sadarbībai virtuālām mācībām”

START-UP through VIRTUAL LEARNING COOPERATION”

2020-1RO01-KA229-079932_4 (Dita Grigore, projektu koordinatore)

2022.gada 4.-8.aprīlis bija spraigs darbs skolā, jo tika uzņemta 39 dalībnieku skolēnu apmaiņa no Rumānijas, Kipras, Turcijas, Portugāles, Bulgārijas. 

Projekta mērķis – pilnveidot jauniešu prasmes integrēties vietējā tirgū. Atklāšanas pasākumā uzstājās 1.-2.klašu vokālais ansamblis, vijolniece O.Baldone. Pašvaldības vadītājs A.Caunītis motivēja skolēnus aktīvam darbam un apsveica ar iniciatīvu pilnveidot sevi ekonomikā. Skolas vadība lepojas ar zinātkāriem jauniešiem, kuri pašaizliedzīgi darbojas Erasmus+ laukā. 

Pandēmijas laiks ir mainījis kārtību visās partnervalstīs, neļaujot brīvi satikties un darboties klātienē. Šī projekta ievaros tikai skolotāji ir tikušies četru dienu mācībās Turcijā. 

Mūsu skolas uzdevums – rādīt, mācīt, praktiski vērot biznesa plānu. Mācību gada sākumā jau skolēni veidoja biznesa plānus, biznesa kanvas, kuras tika prezentētas “puzzles” veidā. Šo ideju skolēni pilnveidoja projekta darba stundās. Skolotāja Marta Katrīna Anže vadīja radošas darbnīcas dienas garumā, kur skolēni jauktās komandās darbojās. Pirmais darbs bija salikt “puzzli” – “lauzt ledu”, tad veidot plakātu ar ieraugāmo produktu, gatavot vēstījumus, kā piesaistīt patērētāju uzmanību. Rezultāts šķita interesants, jo mūsu skolēnu idejas tika pilnveidotas ar citu skatījumu un pieredzi. Mūsu partneri ir skolas ar profesionālu ievirzi un citām tradīcijām. Skolēniem patika darbs svešās komandās, jo priekšā ir apmaiņas vizītes citās projekta skolās.

            Novada uzņēmējdarbības lauks ir plašs un interesants citu valstu skolēniem, tāpēc vizīte Šķieneros, “Pakalniešos”, Stāmerienas pilī, braukšana ar “Bānīti”, ciemošanās Gulbenes vēstures un mākslas muzejā, jauniešu centrā “Bāze”, Sporta centrā radīja vispusīgu iespaidu par jauniešu iespējām novadā. Lai radītu iespaidu par valsts ekonomisko un tūrisma vidi, devāmies uz Cēsīm, Liepu un Rīgu. 

            Tradīciju vakaros izdejojām latvju dančus, citu tautu tradicionālos dančus. Jaunieši no visām skolām lepojas ar saviem tautas tērpiem, tradicionālajiem ēdieniem un mūsdienu dejām. Vairāk kā 100 skolēni un skolotāji aktīvi darbojās apmaiņas nedēļas laikā, lai piektdienas vakarā sirsnīgi šķirtos no jauniepazītajiem jauniešiem. Skolas kolektīvs lepojas ar mūsu skolēnu prasmi lepoties ar valsts vērtībām, tradīcijām, skolu, novadu, prasmi uzņemties atbildību!

Dalīties