Lielais stāstnieks Minhauzens (Marta Katrīna Anže, 3.g klases audzinātāja)

    18.maija rītā (pēc ilgāka laika, kad ekskursijās netikām pandēmijas dēļ) sēdāmies autobusā, ar dziesmām, jokiem un spēlēm devāmies tālā ceļā uz Rīgas jūras līča piekrasti, kur iepazināmies tuvāk ar Minhauzenu.

Nevarētu teikt, ka neko par viņu nezinājām, bijām jau iepriekš izpētījuši nedaudz viņa dzīves stāstu, kā arī viņa neparastos un varbūt neticamos stāstus. 

    Lai gan bijām iepriekš lasījuši un sprieduši par šo personību, muzejā brīžiem gan skolēniem, gan skolotājai mute palika vaļā no interesantajiem faktiem par dzīvi 18.gadsimtā. Minhauzens ir bijis viens iespaidīgs cilvēks! Ticiet vai ne, arī 3.g klasē ir bērni, kuri, līdzīgi kā Minhauzens, mīl citus izklaidēt ar saviem stāstiem! Patiesībā jau daži stāsti beigu beigās nemaz nav tik neticami. Piemēram, Minhauzena lidojums debesīs uz lodes. Vai esat lidojuši lidmašīnā? Tas pats jau vien ir! Bez šiem visiem stāstiem un ekspozīcijām, muzejā aplūkojām un iepazinām tādas personības kā R.Paulu, U.Semjonovu, R.Blaumani un citus. Protams, ne jau īstus cilvēkus! Viņu vaska figūras un stāstus par viņiem! 

     Pēc interesantās viesošanās Minhauzena pasaulē kopā devāmies uz pludmali, lai dzīvē redzētu lietas, par kurām esam runājuši dabaszinību stundās. Mums šiem novērojumiem bija labvēlīgs laiks!

Šis bija vērtīgs brauciens, dažiem pirmā reize pie jūras, kādam garākais brauciens kopā ar klasesbiedriem, kāds pirmo reizi redzēja vaska figūras! 

Dalīties