Lielkoncerts “Daudz laimes, Latvija!”

Par godu Latvijas Republikas Neatkarības atjaunošanas dienai 2.maijā skolā viesojās mūziķi Rūta Dūduma-Ķirse un Jānis Ķirsis ar svētku koncertlekciju “Daudz laimes, Latvija!”.

Tas ir izzinošs, muzikāls koncertstāsts par Tautas atmodu un dziesmoto revolūciju — svarīgām Latvijas valsts vēstures lapaspusēm, kas jāzina ikvienam. Mūzikai trešās atmodas laikā bija liela nozīme, tāpēc programmas kodolu veido latviešu komponistu (Jānis Lūsēns, Raimonds Pauls, Imants Kalniņš, Raimonds Tiguls, Ēriks Ešenvalds u.c.) radītā mūzika, kā arī populāras latviešu tautasdziesmas.

Līdzās mūzikai vēstures notikumos koncertlekcijā īpaša uzmanība tiek pievērsta šodienas situācijai Latvijā – latviskās piederības meklējumi, mūsu identitātes apzināšanās, patriotisms un šodienas stāsts par Latviju caur laikmetīgo mākslā.

Dažas atsauksmes:

Lielākajai daļai skolēnu ļoti patika koncerts – patika tieši tas (kā viņi paši izteicās) būt beidzot klātienē, nevis tikai tiešsaistē. Arī dziedātāji paši patika – viņu balsis, dziedātās dziesmas, visas lielākoties pazīstamas un zināmas skolēniem.

Ļoti jauks, brīvā formā stāstījums ar dziesmām par Latvijas neatkarības atgūšanu.

Klases dziedošajiem puišiem patika. Neesot domājuši, ka būs tik labs koncerts, pat varējis būt garāks.

Koncerta laikā jauniešiem saprotamā un pieejamā veidā tika paskaidroti Latvijas nozīmīgākie vēsturiskie  fakti. Visa šī informācija apspēlēta ar profesionālu, kvalitatīvu muzikālo pavadījumu, sasaistāms ar mūzikas stundām.

Paldies programmai “Latvijas skolas soma”!

Dalīties