Uz Alūksni (Sonora Cīrule, 4.n klases skolniece)

Skaistā rudens dienā mēs, 4.n klases skolēni, devāmies ekskursijā uz Alūksni. 

Pirms tam iestādījām kokus, krūmus un sīpolpuķes tepat Gulbenē, tas bija viens no mūsu šīsnedēļas klases labajiem darbiņiem.

Pirmais, kur mēs braucām, bija pie podnieka Uģa Puzuļa. Pie viņa mēs no māla taisījām figūras, krāsojām un klausījāmies stāstījumu.

Tālāk mēs braucām uz dzīvnieku patversmi. Tur bija kaķi un suņi, kuriem mēs atvedām barību.Mēs viņus arī barojām. Tad izvedām suņus pastaigā, tas ļoti patika gan mums, gan sunīšiem. Pēc tam kopā ar skolotāju sildījām un ēdām desiņas, kas svaigā gaisā garšoja pavisam citādi.

Braucot cauri Alūksnei, piestājām pie Glika ozoliem. Mūs pārsteidza šo koku vecums un apkārtmērs. Audzinātāja pastāstīja, kas ir Ernests Gliks un kāpēc šie ozoli te aug.

Nākošais apskates objekts bija Dabas muzejs. Tur bija daudz skaistu akmeņu un meitenes pat pirka. Vēl varēja apskatīt okeānu dzīvniekus un akmens gliemežvākus. Varēja klausīties dzīvnieku balsis. Izslēdza gaismu un akmeņi sāka spīdēt.

Pēdējais apskates objekts bija Bānīša muzejs, kurā zem stikla grīdas varēja aplūkot mazbānīša, bānīša, Eiropas un Krievijas sliežu fragmentus. Šeit spēlējām dažādas interesantas spēles, uzliekot VR brilles nokļuvām bānītī.

Tāda bija mūsu mācību ekskursijas un labo darbu diena.

Paldies programmai “Latvijas skolas soma”!

Dalīties