Inovatīvās mācīšanas balva (cieņā un pateicībā katram jums, Elīna Nagle – bij.GNV projektu asistente)

2022. gada 9. decembrī pasākumā “Spārni 22” Valsts izglītības attīstības aģentūrā skola saņēma arī Eiropas Inovatīvas mācīšanas balvu.

Balvu saņēmušais projekts “Interaktīva Gulbenes sākumskolas vide un mācību metodes” tika īstenots toreizējā Gulbenes sākumskolā 2018./19. mācību gadā.

Ideja projekta pieteikumam radās, jo skolu reformu rezultātā no vidusskolas kļuvām par sākumskolu un bija nepieciešamība gan apdzīvot vidusskolas telpas atbilstoši jaunāko klašu bērniem, arī iekārtot skolas interaktīvas mācīšanās vidi. Jutām vajadzību iet laikam līdzi, iegūstot cittautu pieredzi interesantākai, interaktīvai mācīšanai un mācīšanās procesa organizēšanai. 

Projekta pamata aktivitātes bija ārvalstu mācību braucieni – strukturēti kursi.

Toreizējā skolotāja Dace Kablukova Francijā (Parīzē) apguva spēles elementu izmantošanu mācību procesā. Pēc mobilitātes Dace dalījās pieredzē, gan rādot prezentāciju par piedzīvoto, gan izveidojot savu pedagogu profesionālās pilnveides kursu programmu, kuru piedāvāja apgūt mūsu skolas skolotājiem un citiem novada pedagogiem.
Skolotājas Inga Anča un Aija Miķelsone devās uz Grieķiju, kur privātā sākumskolā/ mācību centrā apguva speciālu kursu programmu, kā arī iepazinās ar skolas interaktīvi iekārtoto vidi un mācību metodēm. 
Atgriežoties viņas iepazīstināja ar savu pieredzi kolēģus. Visi kopā izlēma, kuras idejas un metodes no Grieķijas sākumskolas ir vērtīgas un mūsu skolā ieviešamas, kā arī kopīgi radās jaunas idejas, no kurām dažas arī nolēma īstenot. 
Tad sagatavojām visu darbam nepieciešamo un projektu nedēļā visa skola iesaistījās, lai taptu interaktīva skolas vide. Daudzām nevajadzīgām lietām un materiāliem devām otro dzīvi (vecie skolas soli, lielās koka spoles, spilvenu pildījumi, audumi, kartoni, dēļu atgriezumi…). Izmantojām dabas materiālus. Izmantojām arī projekta līdzekļus. 

Skolotāji ieguldīja gan savu darbu, gan resursus. Dažas lietas ziedoja arī vecāki. 
Skolotājas Inga un Aija izveidoja arī kursu programmu, ko apguva kolēģi, kopīgi izstaigājot skolas interaktīvi iekārtoto vidi, vēl ģenerējot idejas, kā un kurā mācību priekšmetā konkrētais interaktīvais stūris vai mācību metode var tikt izmantota. 
Tā projekts norisinājās.

Balva ir katra tā laika Gulbenes sākumskolas darbinieka, skolēna nopelns.

P A L D I E S!:
Aija Miķelsone

Inga Anča

Dace Kablukova

Ruta Jansone

Iveta Zvaigzne

Guna Kļaviņa

Valdis Putnis

Ivars Siliņš

Zinta Beļajeva

Dina Tiltiņa

Aija Ūdre

Sarmīte Ieleja

Laura Zommere

Vita Poiša

Baiba Dzērve

Vija Andževa

Lienīte Leišavniece

Velga Kočāne

Maira Miķelsone

Diāna Bojāre

Inese Gabrāne

Aina Puste

Lāsma Skopāne

Līga Seņkāne

Modra Neiberga

Zenta Sloģe

Biruta Rukmane

Ingrīda Sebre

Sarmīte Gobiņa

Diāna Strupka

Māra Vītola

Irēna Aizpure

Rita Priedeslaipa

Ludmila Grīnberga

Konstantine Kadarija – bijušais brīvprātīgais no Gruzijas

Aivars Mednis – bijušais direktors

Paldies arī kolēģu ģimenēm un skolēnu vecākiem, kas palīdzēja, iesaistījās, ziedoja materiālus!  (…un nesūdzējās par ar eļļas krāsām nosmērētām bērnu drēbēm un matiem 😅)

Liels paldies Gulbenes novada vidusskolas direktorei Lindai Ūdrei-Rizgai un projektu asistentei Ievai Brūniņai, kuras pieteica skolu šai balvai VIAA, no viņām pieejamās informācijas un materiāliem rada iespēju sagatavot video prezentāciju, kā arī pārstāvēja skolu balvas pasniegšanas ceremonijā Briselē un Latvijā. Paldies arī skolotājai Ditai Grigorei un katram, kas palīdzēja, atbalstīja ceļā līdz balvai!

Kopā un ar entuziasmu varam tik ļoti daudz!

Dalīties