Konkursa “Es lepojos” uzvarētāja mūsu skolniece Agate Sīmane

Šī gada 3.decembrī LR Saeimas priekšsēdētājs E.Smiltēna kungs, svinīgā gaisotnē, Latvijas Nacionālā vēstures muzeja telpās apbalvoja Vislatvijas jauniešu mācību projekta “Esi Līderis!” konkursa “Es Lepojos” laureātus.

Edvards Smiltēns jauniešiem: “Ne jau supervaroņi glābs pasauli. Tie būs krietni cilvēki, kas dzīvo tepat blakus. Tie, kas labi dara savu darbu, palīdz citiem, nav vienaldzīgi un padara pasauli siltāku un labāku.”

Īpašs prieks par mūsu skolnieces Agates sasniegumu, kura lepojas ar savu tēti.

Saeimas priekšsēdētājs pasniedza atzinības rakstus konkursa laureātiem divās klašu grupās.

Pamatizglītības klašu grupā

pirmo vietu ieguva Gulbenes novada vidusskolas audzēkne Agate Sīmane;

otro vietu – Nīcas vidusskolas audzēkne Paula Radomišķe,

bet trešo – Dundagas vidusskolas audzēkne Ance Enija Salcēviča.

Savukārt vidējās izglītības klašu grupā ar pirmo vietu apbalvota Valmieras Pārgaujas Valsts ģimnāzijas audzēkne Rūta Krūzenberga, otro vietu ieguva Zentas Mauriņas Grobiņas vidusskolas audzēknes Tīna Virbule un Kitija Berģe, bet trešo – Ventspils Valsts 1. ģimnāzijas audzēknis Niks Ričards Odiņš.

Skatītāju simpātiju balvas Saeimas priekšsēdētājs pasniedza Ilūkstes Raiņa vidusskolas audzēknei Samantai Dzenei pamatizglītības klašu grupā, kā arī Zentas Mauriņas Grobiņas vidusskolas audzēknēm Patrīcijai Borovecai un Emīlijai Mikuļskai vidējās izglītības klašu grupā.

Informācijai:

Nu jau divdesmit pirmo gadu novembrī – patriotu mēnesī “LUMA mācību centrs” projekta “Esi Līderis!” ietvaros rīko konkursu pamatskolas un vidusskolas klašu grupām ar mērķi jauniešu vidū stiprināt valstiskuma apziņu un lepnumu par Latvijas valsti un tautu. Šogad konkursa “Es Lepojos!” uzdevums bija apzināt, pētīt, analizēt informāciju par tiem cilvēkiem savā apkaimē, kuriem ir nozīmīga loma Latvijas valstiskuma stiprināšanā. Profesionāla konkursa žūrija vērtēja “varoņa” fotoportretu un aprakstošu stāstījumu, paralēli notika balsojums sociālajos tīklos. Katrā klašu grupā tiks sumināti pirmo trīs vietu ieguvēji, un darba autors, kas balsojumā sociālajos tīklos saņēma visvairāk atzinību.

Konkursa darbi iepriecina un nostiprina pārliecību, ka Latvijā ir tik daudz līdzcilvēku, ar kuriem mēs varam lepoties. Savukārt, mums jālepojas, ka valstī ir brīnišķīgi, gudri un patriotiski noskaņoti jaunieši, kas viņus pamana, novērtē un atklāj citiem.

Foto: https://www.flickr.com/…/saeima/albums/72177720304164341

Izmantošanas noteikumi: https://www.saeima.lv/lv/autortiesibas

Informācija ņemta no Saeimas Preses dienesta materiāla.

Dalīties