Radošā darbnīca “Mana runa pārliecina” (Evelīna Kokarēviča, 11.g klases skolniece)

Šī gada 28.novembrī no 9.20-10.40 11.g un 11.b klasei notika Latvijas Skolas Somas aktivitāte-radošā darbnīca “Mana runa pārliecina”.

Nodarbības  vadītājs bija Krišjānis Berķis. Šajā radošajā darbnīcā mēs varējām pārbaudīt savas improvizācijas un publiskās uzstāšanās prasmes. Krišjānis mums piedāvāja dažādus uzdevumus un vingrinājumus, kurus mēs izmēģinājām un izpildījām. Ļoti būtiskas bija prasmes klausīties, izmantot savu iztēli, izraisīt citos emocijas un veidot stāstus. Tika piedāvātas dažādas tehnikas, viena no tām bija līdzskaņu un patskaņu izmantošana, lai uzlabotu vārdu izrunu.

            Pēc nodarbības klases stundā mēs veicām atgriezenisko saiti, rakstījām atsauksmes. Lūk, dažas 11.g klases skolēnu atsauksmes par pasākumu:

‘‘Man ļoti nodarbība patika, jo tas bija kaut kas savādāks, un atmosfēra bija jauka un nepiespiesta ’’,

‘‘Nodarbība patika, jo bija interesanti uzdevumi, kuru laikā varēja iegūt ieskatu par runas spēju dažādās situācijās’’,

‘‘Komentāri tikai labi. Bija ļoti interesanti klausīties, kā runā citi par noteiktām tēmām. Uzzināju, kā iesildīt mēli, žokli un mutes muskuļus, lai kvalitatīvi norunātu iecerēto tekstu’’, ‘‘Šodienas pasākums bija ļoti interesants. Satikām Krišjāni (nodarbības vadītāju),kurš mums deva vairākus uzdevumus saistībā ar publisko runu un uzstāšanos. Pats arī iesaistījos, gan uzdevumu pildīšanā, gan jautājumu uzdošanā’’,

‘‘Ļoti patika, sanāca pasmieties un vairāk uzzināt par citiem cilvēkiem’’,

 ‘‘Personīgi man ļoti patika, manuprāt, Krišjānis ļoti labi novadīja abas stundas un mācēja atrast pieeju pie vidusskolēniem’’,

‘‘Tiešām forši. Iesaistīšanās nodarbībā lika izkāpt ārā no komforta zonas, apzināties kā runāt publikā.’’

            Radoši, saistoši un ar humoru vadītā nodarbība mums palīdzēja iepazīties ar galvenajām stratēģijām, kā risināt publiskās uzstāšanās problēmjautājumus. PALDIES!

P.S. Nodarbības notika 11.u, 12.u, 12.l klasei.

Dalīties