Stunda Ziemassvētku noskaņās (12. u un 12. g klases skolēni)

2022. gada 16. decembrī 12. u un 12. g klases skolēni satikās latviešu valodas stundā, lai kopā aktīvi darbotos komandās.

Gaisotne bija patīkama un neradīja spriedzi. Stundu iesāka skolotāja Vita Medniece. Viņa pastāstīja par stundas sasniedzamo rezultātu un sadalīja skolēnus 5 grupās. 1. uzdevums bija argumentēšanas spēle, kurā īpaši sīvi cīnījās 2. un 5. grupa. Jaunieši centās pierādīt, ka ekrānā redzamie priekšmeti Ziemassvētku svinībām būs ļoti noderīgi. Tad komandas radīja idejas uzņēmumam, kas sniedz pakalpojumus vai produktus Ziemassvētkiem. Bet pēdējais uzdevums deva iespēju parādīt skolēnu zināšanas par valodas funkcionālajiem stiliem, jaunieši rakstīja tekstu atbilstoši prasībām.

Lūk, neliels ieskats mūsu veikumā. Pirmās komandas skolēni rakstīja tekstu daiļliteratūras stilā.

“Ziemassvētku rīts. Brīdis, kad pasaule atgādina brīnumainas ziemeļu pasakas ilustrāciju. Debesis ir kā bieza, spīdīga sega, bet zeme pārvērtusies par baltu pūku spilvenu. Mājas rotātas ar Ziemassvētku rotājumiem, telpās valda mājīga siltuma un mierīga prieka atmosfēra.

Šis ir laiks, kad visi kopā varam atpūsties no ikdienas rūpēm un būt kopā ar tuviniekiem. Laiks, kad var darīt labu citiem. Tā ir brīnišķīga iespēja parādīt cieņu un mīlestību saviem mīļajiem.

Gaidīsim Ziemassvētku rītu, kad pasaule pārvērtīsies par maģisku vietu, kur cilvēki tic brīnumiem.”

Darbošanās komandās dalībniekus saliedēja un veicināja komunikācijas prasmes, kā arī radīja Ziemassvētku noskaņu.

Dalīties