Dzīves realitāte stundās

4.klasēs dizaina un tehnoloģiju priekšmetu māca skolotājs Guntis Princovs. Skolotājs, kurš ikdienas mācību darbu sasaista ar dzīves realitāti.

4.klasēs dizaina un tehnoloģiju priekšmetu māca skolotājs Guntis Princovs. Skolotājs, kurš ikdienas mācību darbu sasaista ar dzīves realitāti.

4.klasēm 2.semestra sākuma tēma “Liešana formās”. Skolēni kopā ar skolotāju izdomāja, ka tēmas ietvaros varētu liet sveces (jo februāris ir Sveču mēnesis). BET…, nevis vienkārši sveces skaistumam un priekam, bet sveces ar LIELU pievienoto vērtību – ierakumu sveces Ukrainas karavīriem.

Lai tiktu līdz pašam liešanas procesam, bija jāveic sagatavošanās darbi: tika izsludināta izlietoto sveču, bundžu, kartona vākšanas kampaņa (skolotājs Guntis “izgāja” ārpus skolas sienām, mudinot arī savu vietējo kopienu iesaistīties šajā darbiņā). Arī paši skolēni jau bija savākuši parafīnu, kas bija palicis pāri no Valsts svētku svinēšanas dienām, un to izkausēja. Un tikai tad pamatdarbs varēja sākties: griešana, likšana, liešana.

Savukārt 2.februārī, Sveču dienā, arī 3.e klase kopā ar audzinātāju Iveta Āboliņu iesaistījās šajā procesā – palīdzēja sagatavot pēdējās sveces: satīt kartonu, saliet parafīnu (un rezultātā tapa arī videofilmiņa – skatīt pēc teksta!).

Skolotājs Guntis ir sazinājies ar lejasciemieti Māri Valeini, kurš, braucot kārtējā braucienā uz Ukrainu, aizvedīs arī mūsu 4.klašu un 3.e klases sagatavotās ierakumu sveces. Sūtījumā būs arī 3.e klases videofilmiņa (paldies sk.Ivetai Āboliņai!).

Ļoti liels paldies skolotājam Guntim Princovam par iniciatīvu, par pilsoniskās apziņas veidošanu skolēniem caur praktisku darbošanos! Paldies ikvienam, kurš ziedoja nepieciešamo materiālu!

Miers ir viena LIELA vērtība. Par mieru Latvijā, Eiropā, pasaulē!

Dalīties