“Pieredze caur pieredzēšanos” (Dita Grigore)

GNV realizē Erasmus+ projektu “Pieredze caur pieredzēšanos” personu mobilitātes nolūkos Nr.2022-1-LV01-KA121-SCH-000060162, skolā uzņemot divus ekspertus no Turcijas pilsētas Salihli (mērķis – angļu valodas izmantošana, mācoties tradīcijas, kultūru; sportā komandu veidošanu, stiprinot motivāciju sportot dažādos vecumposmos, stiprinot komandas spēku un atbildību).

Abas skolas sadarbojas kopš 2017.gada, kad kopā tika realizēta partnerība “Mūsu mantojums”. Šajā projektā skola draudzīgi sadarbojas arī ar Stāķu pamatskolu.

Skolotāja Dilek no 50. Yıl Ortaokulu Salihli devās uz stundām un veidoja kontaktu, radošas praktiskas darbības.

Futbola treneris Murat no SALIHLI OZGENCLERBIRLIGI SPORTS CLUB ASSOCIATION praktizēja komandas spēles iemaņas (tās ir rezultatīvas Turcijā viņa sporta klubā).

 Pirmdiena mūsu skolā sākās ar pieņemšanu pie direktores un vadības komandas, ar bibliotēku, robotikas centru, skolas sasniegumu stendu,  skolotāju istabu un kabinetu apmeklējumu, ar draudzīgiem apskāvieniem ar jau zināmajiem skolotājiem, ar diskusijām ar vidusskolēniem un tautisko deju nodarbību.

Salihli skolotāju vadībā stundās skolēni darbojās “Ebru” mākslā, spēlēja grupās “Mangalu”, šuva filca “acis”. Gan skolēni, gan skolotāji, gan vecāki gatavoja turku jogurtu. Izveidojās draudzīgas attiecības ar skolotāju Dilek un treneri Murat. Skolotāja Dilek mācīja darboties integrēti dažādos mācību priekšmetos, lai atvieglotu skolēniem apgūt angļu valodu.

No mūsu skolām ir uzaicināti 2 eksperti darboties ar Manisas izglītības departamenta skolotājiem. Ir nostiprināta sadarbība, kas aizsākusies 2017.gadā. Martā skolēni un skolotāji dosies pieredzē uz Salihli piedzīvot kultūru dažādību, izzināt vēsturi, praktizēt komandu sportu.

Cik būtiski ir citu valstu partneri, lai ieraudzītu sevi, citu pieredzi un motivētu skolas kolektīvu virzīties uz jauniem sasniegumiem! Mūsu viesi ar aizrautību baudīja Latvijas dabu, kultūru un vēsturi.

Dalīties