Izlaušanās spēle kā piecas minūtes (Anete Krevica, 7.b klases skolniece)

 Janvāra mēnesis literatūras stundās iesākās ar mājasdarbu. Bija jāizlasa I. Ziedoņa “Baltā pasaka” un jāiepazīst dzejnieka personība, lai pēc tam varētu atbildēt uz viktorīnas jautājumiem. Arī pie kabineta durvīm stāv afiša, kas atgādina, ka I. Ziedonim maijā būs 95 gadu jubileja. 

Savukārt februārī Latvijas skolas somas ietvaros pie mums ciemojās Ziedoņa klase ar izlaušanās spēli. Pasākums mūsu klases jauniešiem patika, un pat puiši ļoti aizrāvās. Pasākuma vadītāja bija ļoti jauka un  no sākuma mums pastāstīja par Imantu Ziedoni. Mēs pratām arī atbildēt uz viņas uzdotajiem jautājumiem.

 Man gan nepatika, ka mūs sadalīja komandās un mēs paši nevarējām izvēlēties, ar ko kopā strādāt. Pēc tam mums izstāstīja spēles noteikumus, un mēs sākām izlaušanos. Uzdevumi nebija viegli, bet intriģējoši gan. Ja mēs nesapratām kādu uzdevumu, tad vadītāja atnāca mums palīgā. Gandrīz visi uzdevumi, kas bija mūsu komandai, iesākās ar pasaku un tad bija pavediens uz tālāko.

 Kad mēs visu izdarījām  komandās, tad bija uzdevums visai klasei kopā. Mēs spēli pabeidzām 53,37 minūtēs. Tas ir diezgan labs rezultāts. Stunda bija pagājusi nemanot, kā piecas minūtes. Kopumā spēle bija interesanta un aizraujoša, bija arī sāncensība, kura komanda pabeigs savus uzdevumus ātrāk.

Tagad mēs turpinām lasīt ´´Krāsainās pasakas”, jo pēc nedēļas būs viktorīnas otrās kārtas jautājumi. Lai izdodas ne tikai atbildēt pareizi, bet izlasītais bagātina valodu un paplašina redzesloku!

Dalīties