Latvijas skolu Ziemas festivāls 2023

Šķiet, ka visi nu jau ar nepacietību gaidām pavasari, kura elpa jau bija sajūtama. Bet ziema kā vienmēr izspēlē savus jociņus un dāvā mums īstenas ziemas dienas ar sniega pārpilnību. Un labi vien ir, jo….var notikt dažnedažādas ziemas aktivitātes.

Piektdien, 24.02., mūsu skolas sportisti piedalījās Latvijas skolu Ziemas festivālā Ērgļos. 

Festivāls ir viens no lielākajiem kompleksajiem ziemas sporta veidu pasākumiem Latvijā un tiek organizēts ar mērķi dot iespēju jebkuram skolēnam bez profesionālām iemaņām ziemas sporta veidos piedalīties sacensībās, tādā veidā popularizējot un veicinot ziemas sporta veidu attīstību Latvijā.

Festivāla programmā iekļauti 13 sporta veidi: biatlons, distanču slēpošana, kalnu slēpošana, frīstaila snovbords, hokejs 3×3, slidošana, ragaviņu sports, ziemas orientēšanas ar slēpēm, kērlings, frīstaila slēpošana, ziemas volejbols un disku golfs.

Jā, un pēc ilgāka pārtraukuma festivāla dalībnieki beidzot varēja satikties klātienē. Pandēmijas laikā tas notika attālināti. Mūsu skolas skolēni un arī skolotāji ar lielu azartu tajos ir piedalījušies un lieliski pārstāvējuši skolu (ko tur liegties – esam izcīnījuši godalgotās vietas!).

Kā tad klājās šogad? 

Startējām 3 sporta veidos – distanču slēpošanā, biatlonā un sniega volejbolā.

Vislabāk sacensībās veicās distanču slēpotājam Mārim Kūlītim, kurš izcīnīja 2. vietu un sudraba medaļu (medaļas pasniedza Daumants Dreiškens, mūsu izcilais sportists, gulbenietis). Lepojamies!

Priecājamies par slēpotājiem,  kuri iekļuva pirmajā desmitniekā:

6.vieta – Līva Salmiņa,

7.vieta – Artūrs Filips Igaviņš un Alvis Tučs,

9.vieta – Niks Berģis un Agate Sīmane,

10.vieta – Patrīcija Rutka.

Sirdi silda arī biatlona sacensībās iegūtā 6.vieta Dāvim Endem.

Sniega volejbols?! Jā, kaut kas interesants un aizraujošs. Tajā mūsu komanda izcīnīja dalīto 5.-8. vietu.

Liels paldies arī pārējiem sportistiem, kas parādīja raksturu un godam cīnījās kalnainajā Ērgļu slēpošanas trasē!

Paldies sporta skolotājām Sarmītei Gobiņai un Līgai Berkoldei!

Dalīties