Viena skolas diena gandrīz vasarā! (Laima Līduma, 2.e klases audzinātāja)

2.e klase cītīgi visas dienas garumā mācījās āra vidē. Kur? Tepat skolas pagalmā.

Bērni pildīja un veica dažādas aktivitātes, kuras iepriekš sagatavojusi skolotāja. Dažas āra aktivitātes aizgūtas no Erasmus+ projekta “Pieredzēt pieredzējot”. Tiesa, aktivitāšu daudz, un šīs tika pietaupītas beigām, toties citas jau vairākas reizes izspēlētas  un iedzīvinātas klases ikdienā. 

Ko mēs ārā darījām? Nejauši izveidotās komandās pētījām, krāsojām, meklējām un bijām radoši, veicot foto izaicinājumu. Un zināt? Viegli nebija, jo bija jābūt radošiem un jāstrādā kopā kā vienam veselam.

Ar to mūsu komandas spēles nebeidzās… Turpinājumā sadalījāmies divās komandās un centāmies iegaumēt to, kā izskatās  klasesbiedrs. Izklausās viegli? Nebūt ne! Jo jāiegaumē tas, kas viņam mugurā. 

Ticiet vai nē, bet bērni ir radoši. Kamēr viena grupa gaida, tikmēr otra, pirmajai neredzot, kaut ko samaina. Bērni izdomāja mainīties gan ar apaviem, gan drēbēm. Beigās aktivitāte bija pilna ar smiekliem.

Nobeigumā apgūlāmies zālē. Bērni viens otru iepriecināja ar masāžu, ar rokām atdarinot lietu, vēju, krusu un pat pērkonu.

Kāda bija mūsu diena? Balstīta uz sadarbību un pilna ar smaidiem un bērnu smiekliem.

Savukārt lielākais gandarījums ir dzirdēt no bērniem :” Šodien bija forši, man patika!”

Dalīties