Mupe Gulbenes novada Vēstures un mākslas muzejā

Ja ir laiks, dodieties ciemos pie Mupes!

Mupe dzīvo mūsu pašu muzejā un ir ļoti erudīta dažādos jautājumos (ja skatāmies no skolas viedokļa, tad gan sociālajās zinībās un vēsturē, gan vizuālajā mākslā, dizainā un tehnoloģijās, latviešu valodā). Īsta gudriniece, kas arī skolēniem liek tādiem būt.

JO.. Mupe nav vienkāršs gids, bet gan prasa diskutēt un formulēt savu viedokli. Liek pētīt mākslas formas, skulpturālos veidojumus un izdarīt secinājumus par izmantotajiem materiāliem un to vēstījumu sabiedrībai.

Liek izpētīt arī muzeja ekspozīcijas Zilajā un Sarkanajā zālē. Liek praktiski izmantot gūtās zināšanas, pildot latviešu valodas pareizrakstības, gramatikas un logopēdijas uzdevumus. Liek izvērtēt savu darbu un ieguvumus. Kā īstā stundā! Un…Prasīga gan tā Mupe!

Bet skolēniem patika! Patika būt svaigā gaisā. Patika izzināt Gulbenes novada un mākslas muzeja āra teritoriju un oranžēriju. Patika fotografēties ar Mupi. Patika būt kopā ar klasesbiedriem.

Bet skolēniem bija interesanti! Bija interesanti iepazīties ar muzeju terminoloģiju. Bija  interesanti veikt uzdevumus darba lapās. Bija interesanti kopumā.

Dodies arī Tu pie Mupes!

Dalīties