Ķīmija ir visforšākā (5.n klases skolēnu domas pēc LABORATORIUM zinātniskā šova)

Visi 5. klašu skolēni aizgājām uz ķīmijas eksperimentiem piektdien, 8.septembrī.

Mums patika, ka bērnus sauca uz skatuves – bija interesanti. No mūsu puišiem uz skatuves izsauca Ediju un Danu, viņi palīdzēja taisīt eksperimentus. Rādīja arī aukstu gaisu un siltu gaisu.

Tika rādīti vairāki eksperimenti par gaisu, uguni un vēl viskautko. Neparasts bija brīdis, kad pārsprāga balons – bija tik skaļi, it kā būtu bijis šāviens! Patika, ka ķīmiķis pataisīja uguni zaļu. Zaļu!!!

 Viens smieklīgs notikums bija tad, kad hēlija balons bija aizlidojis gaisā, un viens eksperiments nevarēja notikt. Bija arī baloni, kuri paši par sevi uzpūtās un tad uzsprāga tā, ka citi turēja ausis ciet no skaļuma.

Ķīmijas eksperimentu  skolotājs bija ļoti smieklīgs un interesants. Beigās mums atļāva visiem pataustīt dūmus. Žēl, ka reizēm bija grūti saprast, ko runā mikrofonā.

Ķīmijas  šovā patika, protams, viss, ko viņi darīja, bet vismīļākais bija tas eksperiments, kurā bija zaļa uguns, un viņi bēra tajā kaut kādu vielu, tad tas izskatījās kā salūts. Taču īsti nepatika tas eksperiments, kurā lēja dūmus, sakratīja un viss uzsprāga.

Ķīmija  ir visforšākā!

Dalīties