Attīstām lasītprasmi radošās Gulbenes novada bibliotēkas jaunāko grāmatu apskata nodarbībās (4. un 5. klašu skolēnu un latviešu valodas skolotāju vārdā Ramona Ruņģe-Keiša)

Rudens Gulbenes novada vidusskolas 4. un 5. klasēs aizrit, staigājot pa literatūras krāsainajiem ceļiem. 

Tiklīdz Dzejas dienu aktivitātes pabeigtas, tā ķeramies klāt nākamajai lasītprasmes aktivitātei – dodamies uz jaunāko grāmatu apskata nodarbību Gulbenes novada bibliotēkā, kas šoreiz bija īpaši radoša, aizraujoša un aktīva.

Skolēniem, izlasot tikai grāmatas pirmo lappusi, bija jāprognozē, kāds varētu būt grāmatas nosaukums, kas varētu būt galvenie varoņi, kur norisinās galvenie notikumi un kas varētu notikt grāmatas beigās. Tāpat arī bija jāmēģina iedomāties, kāds izskatās grāmatas vāks, un tas jāuzzīmē. Katrs skolēns iepazīstināja pārējos ar savu prognozi, kuru pēc tam salīdzināja ar reālo grāmatu. Emociju gamma, kas piepildīja telpu, bija plaša: no prieka un gandarījuma par to, cik precīzi ir izdevies atminēt grāmatas nosaukumu, kā arī galvenos varoņus, līdz pozitīvam pārsteigumam par pilnīgi atšķirīgo redzējumu.

Paldies Gulbenes novada bibliotēkai par interesanto, radošo un vērtīgo nodarbību, kā arī par lasītprieka radīšanu un vairošanu! Prieks ir lipīgs! Arī lasītprieks!   

Dalīties