Ieraudzīt, uzzināt, piedzīvot…(11.u klase)

10.oktobrī mēs 11.u klase, devāmies mācību ekskursijā LSS programmas ietvaros, lai uzzinātu ko interesantu, apskatītu ko skaistu un saklausītu kādu aizraujošu stāstu, gan viesojoties Padomju slepenajā bunkurā, gan apmeklējot Melngalvju namu.

“Ieejas biļete” slepenajā bunkurā bija klases puišu pumpēšanās 20x. Uzzinājām, ka Padomju slepenais bunkurs tika būvēts valsts vadītājiem, gatavojoties atomkaram. Šis bunkurs bija viena no stratēģiski svarīgākajām vietām Padomju Latvijā kodolkara situācijas gadījumā. Apskatījām līdz mūsdienām saglabāto autentisko pazemes aprīkojumu, ar dažādu padomju laika atribūtiku un sadzīves lietām. Klases puiši un audzinātāja vilka gāzmaskas un stāstīja par izjūtām, tās valkājot. Atraktīvais nodarbības gids vēl vairāk saasināja mūsu interesi, liekot pašiem līdzdarboties.

Nākamais apskates objekts bija Melngalvju nams, kurš gadsimtiem kalpojis kā pilsētas centrālais reprezentācijas nams augstu viesu uzņemšanai. Melngalvju nams tiek uzskatīts par unikālu arhitektūras vērtību un vienu no greznākajām ēkām Rīgas pilsētā. Apmeklējuma laikā mums bija iespēja izzināt Melngalvju brālības darbību un senās Rīgas vēstures līkločus, kā arī apskatīt nama krāšņās telpas. Interesanti, bet ne viegli bija izkalt katram savu veiksmes monētu.

Pēc tam devāmies uz vienu no Vecrīgas X-ROOM izlaušanās istabām, lai baudītu asākas izjūtas un izklaidētos.

Dalīties