Karjeras nedēļa 5.n klasē (5.n klases skolēni)

Pirmsbrīvdienu nedēļa skolā bija veltīta profesijām – tātad Karjeras nedēļa.

Mūsu klasei bija sarunātas tikšanās ar diviem vecākiem. Vienā dienā tikāmies ar  dakteri- pediatri Justīnes mammu. Viņa stāstīja par higēnu,  kā mazgāt pareizi rokas. Atgādinām vēlreiz gan sev, gan lasītājiem: vispirms ir jāsaslapina, tad ir jāsaziepē rokas, kārtīgi jāsaberž un jānoskalo, un jānoslauka. Uzzinājām par dažādām traumām un atbildēja uz mūsu iepriekš uzrakstītajiem jautājumiem. Interesanti bija un visiem patika, kā mēs katrs  mērījām asinsspiedienu, sirdsdarbību, skābekļa saturāciju. Mēs arī iemācījāmies jaunu vārdu – empātija. Tas nozīmē – iejusties otra cilvēka ādā. Sarunājām, ka aiziesim ciemos pie Justīnes mammas uz slimnīcu – viņas darbavietu.

Otra tikšanās bija nākamajā klases stundā. Par dažādām profesijām, to klasifikāciju un pieprasītākajām šī brīža profesijām stāstīja un rādīja Sonoras mamma. Uzzinājām, ka ir milzīgi  daudz profesiju. Profesiju klasifikatorā mācījāmies meklēt informāciju par savu nākotnes sapņu profesiju (katrs meklēja savā telefonā). Tas bija grūti!

Izrādās, ka mēs gribam kļūt par skolotājiem (matemātikas, brīvās cīņas), mežzini, lauksaimnieku, profesionālu futbolistu, frizieri, zemessargu, un mediķiem: higiēnistu, ortodontu, zobārstu, ķirurgu.

Jauki, ka klases stundās nāk ciemiņi, mūsu vecāki, kuri darbojas kopā ar mums!

Dalīties