“Esi Lāčplēsis!” – 9.-12.klašu pasākums pirms Lāčplēša dienas (L.Buliņš, 11.g skolnieks)

Šajā mācību gadā 11.g klases stundu sarakstā ir priekšmets “Projekta darbs”.

Septembrī apguvām projekta darba veidus, ko varētu izvēlēties saviem darbiem. Skolotāja A.Grīnberga piedāvāja, lai mācītos plānot, organizēt un novadīt kādu darbu – izveidot meistarības spēli “Esi Lāčplēsis!” un to 10.novembrī noorganizēt mūsu skolā.

Sākām plānot un domāt, kā izpildīt doto uzdevumu. Kopā izdarīt nebija vienkārši, jo klasē esam tikai 11 skolēni.

Tika izveidotas 8 stacijas, kurās bija prāta, veiklības vai militārās mācības elementi. Visas stacijas bija jāapmeklē visām klasēm. Uzdevumu bija daudz, un arī dalībnieku bija daudz (13 klašu kolektīvi).

Pasākums sākās sporta centrā ar skolotājas Aivijas Grīnbergas, LR Robežsardzes pārstāvja un GNV direktores p.i. Lienas Silaunieces uzrunām un novēlējumiem, sagaidot Lāčplēša dienu. Sirsnīgi un klusināti visi kopā dziedājām Latvijas himnu “Dievs, svētī Latviju!”

Tad sākās meistarības spēle. Katra klase centās, cik spēja. Uz katru staciju klase ieradās kopā ar savu audzinātāju vai audzinātāja draugu. Uzdevumu izpildes laiki bija dažādi, tāpēc dažviet veidojās rinda, lai tiktu pie izpildes. Par to nākamreiz jādomā īpaši.

No pirmajām atsauksmēm ir skaidrs, ka vieniem labāk patika prāta spēles, citiem – veiklības stafetes. Daži klašu kolektīvi ļoti draudzīgi veica visus uzdevumus kopā un arī spēli pl.15.30 beidza kopā. Citos klašu kolektīvos palika tikai komanda, kas bija savas klases patrioti un visu izdarīja līdz galam. Mums ļoti patika, ka 9.klases darbojās kopā ar vidusskolēniem, jo nākmajā gadā viņi izglītību iegūs jau 10.klasē.

Nākamajā projekta darba stundā mēs analizēsim, kā izdevās pasākums.

Klašu komandas sacentās un svētku koncertā, kas veltīts Latvijas valsts proklamēšanas 105.gadadienai, saņems apbalvojumus.

Dalīties