Izzinām Rēzekni

11.maijā 3.b klases skolēni devās mācību ekskursijā uz Rēzekni.

Ekskursijas mērķis bija apmeklēt Latgales Kultūrvēstures muzeja Latvijas skolas somas ietvaros piedāvāto muzejnodarbību “Zemes dzīļu noslēpumi”. Par nodarbību skolēni teic:

“Muzejā rādīja attēlus un stāstīja par arheoloģiju.  Uzzinājām, ka muzejs nepieņem nelegālus atradumus. Es uzzināju, ka vērtīgas lietas var atrast gan zem zemes, gan ūdenī. Mēs devāmies uz muzeja pagrabstāvu, kur mums ļāva iejusties arheologa lomā un meklēt dārgumus. Atradām govs galvaskausu, dimantus, ogli.” 

 Esot Rēzeknē, noteikti jāapciemo Latgales vēstniecība “Gors”, īpaši tad, ja var gūt arī kādu kultūras baudījumu. 3.b klase noskatījās animācijas filmu “Lielais Indriķis”. Un arī par to skolēniem ir ko bilst:

“Mēs uzzinājām, ka filma, kuru rāda 75 min, veido 2 gadus. Uzzinājām, ka vienai lellei izgatavo vēl 6 līdzīgas lelles. Ja viena saplīst, to nomaina. Lielais Indriķis bija drosmīgs un stiprs. Es domāju, ka filma bija par Padomju savienību. Pirms filmas mums bija tikšanās ar   filmas režisoru Jāni Cimmermani un varēja aplūkot lelles no filmu studijas “Animācijas brigāde” filmām.”

Iespaidiem bagāta diena!

Dalīties