Liktenis un dārzs=Likteņdārzs

Skolēnu un audzinātājas pārdomas…

12.oktobrī 7.g klases skolēnu ceļš veda uz Koknesi, kur izvēlējāmies aktīvo nodarbību Likteņdārza apskatei. Mums pašiem bija jāatrod nepieciešamā informācija par Likteņdārzu – vietu, kurā satiekas gan Latvijas pagātne, gan nākotne, kā arī tagadne. Vietu, kurā iespējams apskatīt Latvijā sastopamos kokus (arī Gulbenes novadam veltīto ozolu) . Vietu, kura sevī ietver visu Latviju, jo cilvēki no dažādām Latvijas vietām ved laukakmeņus, kas krājas vienā lielā kopumā.

Te ir iespēja aktīvi iepazīties ar Latvijas 20.gs. vēsturi, pašiem meklējot un pētot Likteņdārzā atrodamos pavedienus. Šādas zināšanas ir daudz vieglāk atcerēties, jo tās saistās ar pozitīvu pieredzi apvienojumā ar labi pavadītu laiku. Ir iespēja izbaudīt Latvijas skaistos dabasskatus, vien nostājoties blakus plašajai Daugavai. Mums paveicās, jo laiks mūs palutināja, dāvājot skaistu un saulainu rudens dienu. Bija laba sajūta ieiet lielajā amfiteātrī, kas veidota no Latvijas akmeņiem. Tajā slējās 5 karogi, kas simbolizē Latvijas četrus novadus un piemiņu karā cietušajiem.

Ja dodies uz Likteņdārzu, nepieciešams vairāk laika, lai to pilnībā izbaudītu, tāpēc mēs pat vēlētos tur vēl atgriezties. Piemēram, lai izbrauktu ar vikingu kuģi pa Daugavas upi, ko varēja apskatīt kuģu piestātnē.

„Man ļoti patika amfiteātris. Bija ļoti interesanti un noteikti vēlētos atgriezties.”

„Man patika, jo bija nodarbība un izskatījās ļoti sakopts.”

„Man Likteņdārzā visvairāk patika kuģi pie kuģu piestātnes, jo tie bija lieli un viens bija vikingu kuģis. Vēl bija interesanti akmeņi netālu no kuģu piestātnes, kas bija atvesti no dažādām Latvijas vietām.”

„Man patika viss, bija ļoti jautri un bija forši pavadīts laiks. Es uzzināju daudz interesanta par Likteņdārzu. Uzdevumi bija diezgan viegli pildāmi. Un vēl tagad ir atmiņas bildītes un kartīte.”

Dalīties