Paspēt un iegūt!

3.oktobrī tieši mēs, 9.g klase, bijām tie laimīgie, kas paspēja jautri un lietderīgi pavadīt laiku mācību ekskursijā (izmantojām gan piedāvājumu no projekta “Latvijas skolas soma”, gan vēl citas iespējas, lai padarītu dienu pēc iespējas daudzveidīgāku).

 No paša sākuma mēs devāmies uz Līgatnes slepeno padomju laiku bunkuru, kur – kā mūsu klase atzīst – bija vislabākais gids, kādu esam sastapuši. Mums pastāstīja par katras istabas nozīmi, vajadzību.

 Gaidot ekskursiju pa Melngalvju namu, paciemojāmies Pēterbaznīcā un apskatījām izstādi “Satikšanās gaismā”.

 Tad devāmies tālāk. Melngalvju nams. “14.—17. gadsimta arhitektūras piemineklis, atrodas Vecrīgā pie Rātslaukuma. Celtne vairākkārt pārbūvēta, lielākās nama pārbūves notikušas 1580., 1619.—1625. un 1886. gadā. Otrā pasaules kara laikā pilnīgi sagrauts, 1999. gadā Melngalvju nams tika uzcelts no jauna.” To un vēl daudz ko citu mums pastāstīja arī te, un mums vēl bija dota iespēja izkalt katram savu laimes monētiņu.

Arī no šīs ēkas pozitīvus iespaidus guvuši, mēs devāmies uz Žaņa Lipkes memoriālu. Noteikti daudz ko ieguvām un sapratām, ka tas, ko darīja Žanis, bija ļoti riskanti – paglābt ebrejus un turēt viņus savā bunkurā, lai tikai palīdzētu.

 Un kā noslēgumu mēs izvēlējāmies izlaušanās istabu – vampīri, slepkavas, zona-z – tas viss bija tur.

 Šī noteikti ir ekskursija, kura mums paliks prātā gan ar visiem objektiem, gan ar brīnišķīgo karaoki autobusā!

Emīlija Mia Kundrate, 9.g  klases skolniece

Dalīties